L’Entesa per Sabadell considera positiu la creació de la peça 34 del cas Mercuri que investiga el cobrament de retribucions dels consellers municipals a CASSA

L’ES ja ho va denunciar el 2013 i va proposar que les retribucions anessin a les arques municipals i no a les butxaques particulars

Des de l’Entesa per Sabadell hem tingut coneixement que la jutgessa que instrueix el cas Mercuri ha decidit arxivar, al no trobar indicis de delicte, la peça 27 del sumari, la qual investigava el possible cobrament il·lícit de retribucions per part del president de Socade Informàtica SL, una societat filial de CASSA, i per la qual estaven imputats Lluís Pascual i Manuel Bustos pel possible delicte d’omissió de denúncia.

A conseqüència d’aquesta investigació però, ha obert una nova peça, la 34, que investiga un possible delicte contra l’Administració pública pel cobrament a títol personal de retribucions per part dels membres (regidors del govern i funcionaris) que assistien els anys 2009, 2010 i 2011 al Consell d’administració de CASSA com a representants municipals. Per aquest motiu la jutgessa ha considerat imputar, ara investigar, a: Manuel Bustos, Joan Carles Sánchez, Paco Bustos, Joan Manau, Ricard Estrada, Jordi Ferrer i Rosa Quirante.

L’Entesa per Sabadell ja va denunciar públicament aquests cobraments el maig de 2013, al considerar poc ètic que regidors del govern del PSC i funcionaris municipals cobressin aquestes retribucions pel fet d’assistir al Consell d’administració de CASSA com a representants municipals. L’any 2011 l’import d’aquestes retribucions va suposar la quantitat de 63.300 euros.

El mes de juliol següent l’Entesa va portar al Ple municipal una moció perquè aquestes remuneracions cobrades en concepte de representants municipals no fossin considerades ingressos personals i revertissin a les arques municipals. La moció va ser rebutjada pels vots contraris del PSC i l’abstenció de la seva crossa, el PP. Tot i la negativa del PSC, posteriorment aquestes retribucions van ser deixar de percebre’s.

És per això que l’Entesa per Sabadell valora positivament que la jutgessa investigui ara si aquests cobraments van constituir un possible delicte contra l’administració pública i veu lògica la creació d’aquesta nova peça separada del cas Mercuri.