L’Entesa per Sabadell denuncia la guerra bruta del PSC

Can Balsach nord

Un cop vist el contingut de la denúncia del PSC, ens reafirmem en el seu caràcter totalment espuri

L’Entesa per Sabadell reprova completament la denúncia del PSC fabricada amb l’únic objectiu de desgastar el govern de transformació i de fer mal a la ciutat. Tal i com ha quedat claríssimament palès amb les explicacions del portaveu del grup socialista, Josep Ayuso, la motivació principal de la denúncia no és una discrepància en la cessió de Can Balsach, sinó una qüestió de revenja personal, per això fa referència en les seves explicacions a la petició de dimissió que l’Entesa li va fer arran de la seva imputació ferma per les irregularitats a Ca n’Alzina i parla de “donar una lliçó d’humilitat per a alguns”.

Can Balsach nordLa demanda del PSC a Maties Serracant i els tècnics municipals s’ha fet, segons ells, per un delicte de “prevaricació urbanística”, sota l’argument de no haver fet un procediment basat en l’interès públic (quan el febrer de 2015 tots els grups municipals del Ple van aprovar per unanimitat la cessió -PSC inclòs !-). Per un delicte “contra l’ordenació del territori”, perquè no s’ha modificat el Pla General Urbanístic (una qüestió que es podia dirimir per la via d’un contenciós-administratiu). I per “tràfic d’influències”, per unes converses amb les entitats que es van iniciar al 2012, quan governava el PSC. Uns arguments absolutament hipòcrites que reafirmen el caràcter espuri de la denúncia presentada per l’imputat Josep Ayuso.

Però les males arts del portaveu socialista i del PSC es poden observar també quan pretén equiparar la seva denúncia amb la denúncia que va interposar l’Entesa per Sabadell sobre Ca n’Alzina, en un intent de justificar la seva guerra bruta. Respecte aquesta qüestió, mentre que la denúncia del grup socialista va dirigida contra Maties Serracant i tres tècnics municipals, la demanda de l’Entesa per Sabadell (març de 2014) es va fer per greus irregularitats a Ca n’Alzina sense assenyalar possibles responsables. La denúncia de l’Entesa posava en coneixement del jutge uns fets, que es consideraven greus, després de comprovar l’existència de nombroses construccions il·legals i la radical alteració del terreny, amb abocaments de terres, tala d’arbres, reomplert de torrents, etc., efectuades des de l’any 2.000 per afavorir una activitat il·legal d’hípica.

Les imputacions del regidor Josep Ayuso i l’excap d’urbanisme Maite Morao les va dictar el jutge després de les conclusions de les investigacions efectuades al llarg d’un any pels Mossos d’Esquadra i de les declaracions de múltiples testimonis, que van posar de manifest que no s’havien sol·licitat els informes preceptius a la tramitació del Pla Especial i que els expedients de disciplina urbanística no tenien conseqüències i que van apuntar com a responsables directes a Josep Ayuso i Maite Morao. Així, no ha estat fins el març de 2016, dos anys després de l’inici de les investigacions, que el jutge instructor va citar a declarar en condició d’imputats al Sr. Josep Ayuso i la Sra. Maite Morao per presumptes delictes contra l’ordenació del territori i de prevaricació. I és en aquell moment quan l’Entesa per Sabadell reclama la dimissió del regidor socialista, en considerar que hi ha hagut una evident voluntat política de fer la vista grossa per afavorir els propietaris de Ca n’Alzina a canvi de destruir un espai qualificat de valor agrari, ambiental i patrimonial.

L’Entesa per Sabadell expressa el seu suport als tècnics denunciats i al regidor Maties Serracant i considera que l’honora el gest polític de deixar les responsabilitats de govern de manera immediata en ser investigat i confia plenament en què la denúncia del PSC no arribarà enlloc.

D’altra banda, lamentem la repercussió negativa que aquesta maniobra tindrà per a la ciutat i, especialment, per les entitats del barri de la Creu Alta agrupades en el casal El Tallaret.