L’Entesa per Sabadell reclama solucions concretes perquè la fi de les derivacions no agreugin les llistes d’espera i no l’acabin pagant els treballadors i treballadores

Denunciem també l’anunci d’ERO per part del Grup QuirónSalut

L’Entesa per Sabadell sempre ha apostat per a un sistema sanitari públic i de qualitat. Per aquest motiu comparteix que el nou govern de la Generalitat vulgui posar fi a les derivacions a centres privats que CatSalut va iniciar l’any 2010, com a solució “temporal” per a resoldre les insostenibles llistes d’espera de l’Hospital Taulí.

Per l’Entesa però, la fi de les derivacions anunciades pel conseller de Salut, Toni Comín, no poden comportar un augment de les llistes d’espera, ni les conseqüències de la decisió poden recaure en el personal sanitari dels centres que actualment reben les derivacions: la Clínica del Vallès i l’Hospital General de Catalunya.

No es pot obviar que aquestes derivacions les va implantar la pròpia Generalitat de Catalunya com a mesura “provisional”, mentre no es posaven en servei els nous hospitals que s’havia compromès a construir per a resoldre el dèficit hospitalari, l’Ernest Lluch a Montcada i el Vicenç Ferrer a Rubí. Unes derivacions que van comportar un augment de personal sanitari a la Clínica del Vallés i a l’Hospital General per a poder atendre-les.

L’anunci de la fi de les derivacions ha estat respost per part del grup QuirónSalut, propietari actual de la Clínica del Vallés i de l’Hospital General, amb un ERO que afecta a centenars de treballadors i treballadores dels dos centres. Des de l’Entesa per Sabadell denunciem l’anunci d’aquest ERO i l’intent de l’empresa d’aprofitar aquesta situació per reduir personal fent un xantatge a l’administració.

Des de l’Entesa donem ple suport als treballadores i treballadors en la defensa dels seus llocs de treball, que en cas cap poden ser qui acabin pagant per la situació generada.

Reclamem solucions i mesures concretes que resolguin els problemes endèmics que té l’Hospital Taulí, que la fi de les derivacions en cap cas han de comportar l’augment de les llistes d’espera, ni la pèrdua de la qualitat assistencial. En aquest mateix sentit també reclamem solucions laborals per a les treballadores i treballadors de la Clínica del Vallés i de l’Hospital General.

Finalment, confiem que el “Pla social” anunciat a darrera hora pel conseller Toni Comín per a “minimitzar l’impacte laboral per la fi de les derivacions” es concreti de manera favorable pels i les usuàries de la sanitat pública i pel personal sanitari que treballen de manera diferida per la Generalitat en centres privats.