Continua la instrucció del sumari sobre les irregularitats a Ca n’Alzina denunciades per l’Entesa per Sabadell

Maties Serracant va declarar ahir al Jutjat núm.4 com a testimoni

La denúncia presentada per l’Entesa per Sabadell al març de 2014 referent a les actuacions irregulars a la finca de Ca n’Alzina continua el seu curs al Jutjat núm.4 de Sabadell i els dies 8 i 9 de febrer el jutge està prenent declaració a diferents testimonis.

Ahir van declarar diferents tècnics municipals, que van ratificar que durant la tramitació del Pla Especial de Ca n’Alzina, aprovat inicialment per la Junta de Govern Local al desembre de 2013, no es van demanar els informes preceptius sobre l’impacte ambiental. També va quedar acreditat que es van obrir diferents expedients de disciplina urbanística que no van tenir conseqüències sancionadores ni de reposició dels abocaments i construccions realitzades sense llicència.

D’altra banda, també va ser el torn de Maties Serracant, regidor de la Crida per Sabadell, que va declarar com a testimoni en la seva etapa com a regidor de l’Entesa per Sabadell, organització que actua com a denunciant.

L’Entesa va recórrer a la denúncia judicial quan va detectar que el Pla Especial de Ca n’Alzina (PE-117), aprovat pel PSC, tenia la pretensió de legalitzar tot un seguit de construccions i d’importants alteracions del terreny per a l’activitat d’hípica, que s’havien executat des de l’any 2000 sense cap mena de llicència en sòl no urbanitzable qualificat de zona de valor agrari.

La recerca del Grup municipal de l’Entesa va posar de manifest que en el període de govern del PSC s’havien iniciat diversos expedients de disciplina urbanística, que en cap cas no havien finalitzat amb sancions, ordres d’enderroc o de restitució de l’espai físic, mentre el paisatge i l’orografia d’aquest espai del rodal s’anava transformant en una hípica elitista, que tampoc no tenia ni té llicència d’activitats, posant-se de manifest la connivència entre els seus promotors i el govern municipal socialista, especialment per part dels diferents regidors d’urbanisme durant aquest període. D’altra banda, es van realitzar en aquest àmbit importants abocaments de terres, tala d’arbres, reomplert de torrents, etc. també sense cap llicència.

L’Entesa per Sabadell confia que aviat acabi la instrucció i es porti a judici els responsables de la situació d’inacció de l’Ajuntament de Sabadell durant més d’una dècada, que no es pot atribuir a la ineficàcia tècnica, sinó a una voluntat política de fer la vista grossa per afavorir els propietaris de Ca n’Alzina, que apuntaria cap a un delicte de prevaricació.