L’Entesa per Sabadell considera fora de lloc la proposta de CiU per comprar el Castell de Can Feu

L’Entesa sempre ha demanat que s’anul·li el conveni que va signar Manuel Bustos i que els propietaris compleixin la seva obligació de mantenir-lo

L’Entesa per Sabadell discrepa de la proposta del Grup Municipal de CiU que demanava que l’Ajuntament comprés el Castell de Can Feu.

Des de l’Entesa per Sabadell sempre hem defensat que el govern municipal anul·lés el conveni signat per Manuel Bustos i la propietat Mas Duran el 15 de desembre de 2006 i aprovat pel Ple municipal de 28 de febrer de 2007 amb el suport de PSC, CiU, ICV-EUiA, PP i ERC, sense que l’Entesa hi donés suport. Un conveni que determinava que el castell passaria a ser propietat municipal un cop aprovada la modificació del Pla general urbanístic que requalificava el polígon industrial adjacent, passant de zona industrial a terciària i doblant el sostre edificable.

Per aquest motiu l’Entesa per Sabadell ja va portar a la consideració del Ple municipal del 13 de gener de 2015 una moció per deixar sense efecte l’esmentat conveni i instar a la propietat a realitzar les actuacions necessàries per garantir la conservació de l’edifici. Una moció que no va ser aprovada pels vots en contra del PSC i l’abstenció del regidor no adscrit Antonio Vega.

D’altra banda, l’Entesa apunta que CiU hauria de saber que la situació econòmica de l’Ajuntament no està en condicions d’augmentar el seu endeutament -que actualment ronda els 100 milions d’euros heretat de l’anterior govern municipal del PSC- per a comprar una propietat que no té cap ús previst com a equipament públic. A més de l’elevada quantitat de diners que hauria de pagar l’Ajuntament per la compra, obtenir la propietat li comportaria haver d’assumir els elevadíssims costos de manteniment i consolidació a l’estar en un estat de semi ruïna. Una inversió que sens cap mena de dubte aniria en detriment dels serveis bàsics que ha d’assumir l’Ajuntament.

Des de l’Entesa per Sabadell celebrem que CiU se sumi a les peticions i propostes ja realitzades anteriorment per l’Entesa, però li recorda que la solució del castell de Can Feu no passa perquè l’Ajuntament el compri sinó per l’anul·lació del conveni i l’obligació a la propietat a mantenir-lo, tal i com és el seu deure i com determinen les Ordenances municipals, de la mateixa manera que hi estan obligats la resta de propietaris d’immobles, més si es tracta d’un edifici protegit.