L’Entesa per Sabadell celebra que CiU se sumi a la demanda per recuperar els pisos de la Caserna com a habitatges socials

11 04 01 Caserna Guàrdia Civil

La proposta va ser una moció de l’Entesa al novembre de 2012

L’Entesa per Sabadell celebra que el grup municipal de CiU se sumi a la demanda per recuperar els antics pisos de la Caserna de la guàrdia civil com a habitatges socials, una proposta que ja vam portar al ple municipal tot just ara fa tres anys.

11 04 01 Caserna Guàrdia Civil En una moció al ple del 6 de novembre de 2012, que no va prosperar pel vot contrari del PSC i l’abstenció del PP, l’Entesa per Sabadell proposava el següent acord:
Iniciar les actuacions necessàries amb l’objectiu de rehabilitar els 32 habitatges que formen el conjunt residencial de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil, ubicat al carrer de Vilarrubias, 147-153, per tal de destinar-los a habitatges socials municipals.

Aquests habitatges estan buits des de fa aproximadament deu anys, però amb un adequat procés de rehabilitació complirien totes les condicions per formar part de la borsa d’habitatges d’inclusió social, complint els objectius del Pla Local de l’Habitatge pel que fa a l’allotjament de famílies sense llar.

L’Entesa recorda que la parcel·la on s’ubiquen els habitatges es va tornar a registrar a favor de la ciutat l’any 2005, quan el govern del PSC pretenia construir-hi habitatges privats d’alt nivell.

D’altra banda, instem el nou govern a desbloquejar la situació de la caserna que l’Entesa i altres grups llavors a l’oposició sempre hem defensat com a propietat municipal, pel fet d’estar inscrita al registre de la propietat de Sabadell, malgrat l’any 2006 l’exalcalde Manuel Bustos i el llavors ministre de l’interior Alfredo Pérez Rubalcaba van signar un conveni per la cessió a la ciutat, que tenia oneroses contrapartides econòmiques molt negatives per a Sabadell.