L’Entesa per Sabadell presenta denúncia als jutjats de guàrdia en relació a la possible destrucció d’informació a l’Ajuntament de Sabadell

150604 ES presenta denúncia possible destrucció documents

Demanem als jutjats que es prenguin mesures per evitar la possible comissió de fets delictius i es custodiïn els contenidors precintats

Davant les informacions rebudes els darrers dies sobre la destrucció massiva de documentació a diferents dependències municipals, els regidors de l’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez i Maties Serracant (actual alcaldable de la Crida per Sabadell), han presentat aquest matí denúncia davant els jutjats de Sabadell.

150604 ES presenta denúncia possible destrucció documentsMalgrat fins ara no s’ha pogut comprovar el contingut i naturalesa dels documents destruïts, l’Entesa dóna credibilitat a les informacions rebudes per diferents fonts i sospita que presumptament es podria estar destruint diversa documentació amb la intenció d’ocultar la possible comissió d’irregularitats en la tramitació d’expedients o inclús la comissió de fets delictius, com ara algunes de les tasques realitzades per la Unitat d’Informes de la Policia municipal.

Ahir, dia 3 de juny, els regidors de l’Entesa per Sabadell acompanyats per membres de la Crida per Sabadell es van personar a les dependències de la Policia local de Sabadell, i en la visita a les instal·lacions policials es va poder observar dos contenidors plens de paper destruït, sense que en cap moment s’hagués donat explicacions raonables de la procedència de aquesta documentació destruïda. Per aquest motiu, es va demanar que es procedís de forma immediata al precinte d’aquests contenidors, fet que es realitzà de forma immediata.

Aquest matí Maties Serrcant i Glòria Rubio (regidora electe de la Crida per Sabadell), acompanyats de l’advocat Raul Garcia Barroso, han posat els fets en coneixement del Jutjat de guàrdia, als efectes legals oportuns i seguint les indicacions efectuades per la fiscalia i els mossos d’esquadra, demanant expressament que es prenguin les mesures corresponents per evitar la possible comissió de fets delictius. Alhora, s’ha sol·licitat que els contenidors amb documentació destruïda passin a ser custodiats per l’autoritat judicial i es procedeixi a la investigació de si s’està destruint documentació que pot amagar la comissió d’irregularitats i/o comissió de delictes.