L’Entesa per Sabadell denuncia la deixadesa del govern municipal amb la reposició dels arbres de la ciutat

150122 RP Abocaments terres Rodal

El nombre d’arbres pendents de reposar dins la ciutat s’eleven a 2.500 unitats

Sabadell té dins el casc urbà més de 50.000 arbres en els carrers, places i parcs que juguen un paper fonamental en la qualitat de l’espai públic i mediambiental.

Un dels indicadors d’un bon manteniment dels espais públics municipals és la reposició de l’arbrat que per diferents causes s’han eliminat, ja sigui per malalties, impactes, ventades o perquè causen determinades problemàtiques.

150122 RP Abocaments terres RodalEl nombre d’arbres pendents de reposar en diferents punts de la ciutat s’eleven avui en dia a més de 2.500 exemplars. Una quantitat del tot desmesurada que no ha estat conseqüència de determinats efectes meteorològics puntuals, sinó que és fruit d’una continuada manca de voluntat de reposar-los. Els carrers i places de la ciutat estan plenes d’escocells que des de fa molts anys esperen la plantació d’un arbre.

La poca cura de l’espai públic ha estat una tònica des de fa anys dels successius governs municipals a mans del Partit Socialista que s’ha anat agreujant en els darrers anys. Una pràctica que des de l’Entesa s’ha estat qüestionant de manera reiterada, fins el punt que el passat mes de juliol de 2014 va presentar una moció al Ple, que va ser aprovada per unanimitat, segons la qual el govern municipal havia d’elaborar en el termini de 3 mesos un Pla d’actuació per l’adequat manteniment de l’espai públic. Un Pla d’actuació que no ha vist la llum encara.

Aquest desinterès per la qualitat de l’espai públic, i concretament per a la reposició d’aquests 2.500 arbres, comportarà a més a més una despesa molt important que haurà d’afrontar el nou Consistori i esdevé un element més del mal estat que el govern socialista deixarà la ciutat.