La pressió política de l’Entesa per Sabadell força el govern municipal a actuar en el compliment estricte de la legalitat a la competició de Ca n’Alzina

150313 GM Entesa

L’Entesa insta l’Ajuntament de Polinyà a fer complir també la normativa

Atenent finalment les reiterades sol·licituds de l’Entesa per Sabadell, el govern municipal va actuar i l’Ajuntament de Sabadell va procedir a precintar part de les instal·lacions de Ca n’Alzina entre dilluns i dimarts d’aquesta setmana. L’Entesa havia instat al govern municipal que vetllés de forma estricta pel compliment de la legalitat impedint que es puguessin realitzar les competicions d’hípica programades a l’àmbit de Ca n’Alzina en el terme municipal de Sabadell en haver estat denegada la llicència específica per dur a terme l’activitat.

Davant l’absència de mesures provisionals per impedir l’activitat, l’Entesa per Sabadell va posar de nou en coneixement de les autoritats implicades els fets per tal d’impedir la realització d’una activitat que incompleix de forma evident la normativa.

No obstant això, l’Entesa per Sabadell ha tingut coneixement que l’activitat tampoc disposa de llicència en el terme municipal de Polinyà, la qual cosa fa del tot inversemblant que es pugui estar duent a terme l’activitat en aquests moments.

La competició, de caràcter internacional i amb centenars de participants, es va iniciar entre el passat dimecres 18 de març i el diumenge 22. Avui dimecres s’ha reprès i està previst que se celebri fins el diumenge 29.

150313 GM EntesaCal recordar que en l’àmbit de Sabadell el restaurant, amb una capacitat per a 120 persones, i l’hípica de Ca n’Alzina no han disposat mai de llicència municipal per a dur a terme les seves activitats; com tampoc es disposa de llicència per a la tinença de cavalls. D’aquesta manera, cap de les activitats que es realitza en aquest complex en el terme municipal de Sabadell no es troba legalitzada.

L’Entesa denuncia la manca de fermesa del govern municipal davant d’una il·legalitat evident, coneguda des de fa setmanes pels responsables municipals. La inacció municipal contravé nombroses normatives i comporta importants responsabilitats.

Cal dir, d’altra banda, que el passat dissabte, davant el manteniment de les activitats a Ca n’Alzina i de la inacció o connivència per part dels governs municipals de Sabadell i Polinyà, l’Entesa per Sabadell va posar en coneixement de la situació els Mossos d’Esquadra perquè actuïn en base les seves competències.