L’Entesa vincula al Cas Mercuri la dimissió de Paco Fernández com a gerent dels consorcis comarcals

140224 Grup municipal

Recorda que fa uns mesos ja va demanar la dimissió del president del Consorci de Residus

El proper 1 de desembre Paco Fernández, fins ara gerent dels consorcis del Consell Comarcal, deixarà aquesta responsabilitat. Malgrat es vulgui presentar com una decisió personal, el Sr. Fernández i el PSC no poden defugir la vinculació amb la investigació del Cas Mercuri. De fet, malgrat de moment no ha estat imputat, fa mesos que va transcendir l’ús indegut que va fer de la targeta de crèdit del Consorci de Residus en els anys 2011 i 2012, en què va treure sumes importants regularment, per un import total de 26.000 € i hi va carregar despeses difícilment justificables per les seves responsabilitats laborals.

140224 Grup municipalLa gestió del Consorci per a la gestió dels Residus i del Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica (COPEVO) és també motiu d’investigació judicial i el sumari del Cas Mercuri ha revelat com en aquests organismes es contractava personal vinculat directament a l’executiva del PSC de Sabadell, com seria el cas del mateix gerent dels dos consorcis, Paco Fernández, el gerent de Mercavallès, Josep M. Piedrafita, també dimitit recentment, o els actuals regidors a l’Ajuntament de Sabadell Cristian Sánchez i Anna Carrasco. En aquest sentit, l’Entesa per Sabadell i altres organitzacions polítiques de les CAV ja van demanar al mes de febrer de 2014 la dimissió del president del Consorci per la Gestió de Residus, Juan Carlos Sánchez, per considerar inadmissible que aquest ens hagués actuat actués com a agència de col·locació del PSC.

L’Entesa per Sabadell insta la resta de formacions polítiques amb representació al Consell Comarcal a denunciar de manera contundent i sense excuses la utilització indeguda de recursos públics, perquè tolerar la corrupció és ser-ne còmplices.