Sobre la petició de dimissió de l’acusat Paco Bustos

Fins quan, Sr. Sánchez? Fins quan haurem de seguir veient un acusat pendent de judici assegut a la sala de plens com a regidor?

Aquest és el primer ple en què el Sr. Paco Bustos no és ja imputat, sinó acusat d’un delicte de tràfic d’influències per la peça de Montcada del Cas Mercuri. Per això des de l’Entesa per Sabadell li tornem a demanar, a exigir ja, que posi fi a la situació vergonyosa de mantenir-lo com a membre del Grup socialista cobrant un sou públic contra tota ètica sense que això impliqui responsabilitats o tasques assignades en aquest ajuntament.

Veient que Sr. Paco Bustos no ha tingut la dignitat de renunciar a l’acta de regidor ni en el primer moment que va saber-se imputat en el cas Mercuri, fa ja gairebé dos anys, ni un cop formalitzada l’acusació, li demanem que li pregui que sigui deixi l’acta de regidor i abandoni el consistori.

Però també li demanem que si el Sr. Bustos persisteix en mantenir l’acta, vostè mateix, com a representant màxim de la ciutat, exigeixi la seva dimissió immediata.

S’ha acabat ja el temps d’excusar-se darrera d’una presumpció d’innocència que ja hem dit molts cops que no pot ser obstacle per a la rendició política de comptes i el compliment dels codis ètics. Perquè vostès, el PSC, en tenen un de codi ètic, tot i que no vulguin recordar-ho, un codi que obliga el Sr. Bustos a posar tots els seus càrrecs a disposició del partit, però que pel que es veu és paper mullat.

Davant la corrupció no hi ha excuses. O actuem i hi lluitem veritablement en contra, o la tolerem i llavors acabem sent-ne còmplices.