L’Entesa per Sabadell reprova el tuit efectuat pel portaveu del Grup Municipal del PP, Esteban Gesa

Les disculpes del regidor no eviten que sigui una actuació condemnable per l’ofensa als manifestants i al record de les víctimes del feixisme

L’Entesa per Sabadell considera totalment reprovable el tuit efectuat la tarda d’ahir dijous 11 de setembre per part del portaveu municipal del PP a Sabadell, Esteban Gesa. L’equiparació de la manifestació d’ahir en forma de V amb les pràctiques i símbols feixistes suposa una greu ofensa a totes les persones que ahir es varen manifestar, així com a les víctimes del nazisme, i un menyspreu per les expressions democràtiques.

Des de l’Entesa per Sabadell considerem que no es pot admetre tractar de forma frívola la memòria històrica amb aquest tipus d’accions, ni permetre la creixent banalització en la menció del nazisme i el feixisme. Per això des de l’Entesa treballem per no baixar les alertes davant d’aquest tipus de posicionaments, que serien impensables a la resta de països europeus, al mateix temps que reclamem fermesa en la defensa de la democràcia i la condemna de les actituds feixistes i totalitàries com les Sr. Gesa.

Cal esmentar també que aquest fet s’emmarca en la campanya d’atacs a la voluntat decidida de la ciutadania catalana d’exercir amb llibertat el seu dret a decidir. Després de passar l’etapa de la ignorància i la ridiculització, assistim a una creixent onada de desqualificacions i atacs que suposen la darrera estratègia d’aquells que volen aturar un procés que avança amb pas ferm després de la diada d’ahir.

L’Entesa per Sabadell considera que les declaracions del Sr. Gesa no responen a una errada ni una equivocació, sinó que forma part del seu pensament totalitari, excloent i antidemòcrata, impropi i indigne d’un càrrec electe escollit gràcies a la democràcia que ell combat. En aquest sentit des de l’Entesa per Sabadell considerem que l’acte més coherent per la seva part seria retornar l’acta de regidor.