L’Entesa per Sabadell exigeix a l’alcalde que faci complir els terminis de les obres del Passeig

140625 RP 1

Les obres es van adjudicar al novembre amb un termini d’execució de 7,5 mesos i ja porten un retard de dos mesos

L’Entesa per Sabadell exigeix a l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, que faci complir els terminis d’execució de les obres del Passeig, que ja acumulen un considerable retard. De fet, el contracte estableix una durada màxima de 7,5 mesos per realitzar les obres d’urbanització que ara s’estan realitzant. L’obra es va adjudicar a l’empresa COPCISA el 8 de novembre de 2013 i es va formalitzar el 21 de novembre, fet que implica que les obres haurien d’haver acabat ja a finals de juliol.

140625 RP 1El calendari oficial que va fer públic el govern municipal al mes de juliol, que ja acumulava retards, concretava les següents dates de finalització de les actuacions, que òbviament s’han incomplert:

 Vorera oest: cap a finals d’agost

 Vorera est: cap al 14 d’agost

 Mestre Rius: cap el 8 d’agost

 Racó del Campanar: cap al 14 d’agost

 Aglomerat general: cap al 22 d’agost

Fins i tot el dia 11 d’agost el govern va fer públic un comunicat en què informava que “La major part del passeig de la Plaça Major quedarà pavimentada a finals de mes”. Malgrat era evident el retard en l’execució, el govern ha volgut amagar-ho i fins i tot el regidor Josep Ayuso va declarar el dia 4 de setembre que s’estaven complint els terminis previstos.

Un cop més ens trobem davant d’un incompliment dels plecs de clàusules de l’encàrrec de l’obra, amb l’agreujant que l’empresa guanyadora del concurs va comprometre’s a rebaixar a 7,5 mesos el termini de les obres, que inicialment s’havien licitat per 11 mesos. Una baixa en el termini d’execució que li atorgà millor puntuació a l’hora d’adjudicar-se l’obra enfront altres propostes segurament més rigoroses. És, doncs, obligació de l’Ajuntament exigir que es compleixin els terminis i aplicar les penalitzacions establertes en cas d’incompliment de contracte. El govern ha d’assumir la responsabilitat tècnica i política d’adjudicar obres amb un termini impossible de complir.

Tal com s’ha pogut comprovar durant aquests dies de Festa Major, l’incompliment del calendari ha suposat una afectació molt gran per a tots els ciutadans que aquests dies passejaven pel centre de la ciutat i també per tots els usuaris del transport públic. Aquest nou endarreriment ha tingut també un impacte molt important per als comerciants d’aquest àmbit de la ciutat, que acumulen anys i anys d’obres que posen en perill la seva continuïtat i que han fet evident la seva queixa.

L’Entesa demana a l’alcalde que exerceixi la seva obligació de vetllar pels interessos de la ciutat i fer complir els compromisos a les empreses contractades i que posi els mitjans per tal que les obres, que haurien hagut d’estar acabades per la Festa major, estiguin completament acabades abans de l’inici de la campanya de nadal.