L’Entesa per Sabadell tem que el trasllat de les discoteques de la Zona Hermètica acabi en un nou engany als veïns de Gràcia i a la ciutat

140224 Grup municipal

L’any 2016 acaba el termini establert en el Pla Especial sense que el govern hagi estat capaç de gestionar el trasllat

L’Entesa per Sabadell vol saber quan començaran a traslladar-se les discoteques i locals d’oci de la Zona Hermètica que el març de 2016 ja no podran mantenir aquesta activitat al barri de Gràcia. Llavors es compliran cinc anys des de l’aprovació definitiva del Pla Especial de l’ús recreatiu i de restauració al barri de Gràcia, que establia aquest termini com a límit per a permetre el manteniment de les activitat. Per aquest motiu ha adreçat un escrit a l’alcalde de la ciutat sol·licitant quines possibilitats reals de trasllat existeixen

140224 Grup municipalMalgrat han passat ja més de tres anys des de la seva aprovació, l’Entesa veu com el govern municipal no ha estat capaç de fer complir el Pla Especial i fer efectiu el trasllat de les activitats mentre el termini s’esgota. De fet, des del primer moment ja va fer gal·la d’una gestió lamentable d’aquest conflicte pel fet que va anunciar públicament el trasllat a Sant Pau de Riu-sec sense haver arribat a cap mena d’acord amb els operadors d’oci i, per tant, sense tenir cap garantia de que es faria realitat.

Certament el Ple municipal va aprovar el Pla Especial, però ni abans ni després no s’han fet les gestions necessàries per garantir que es du a terme una operació d’aquesta envergadura i complexitat. De fet, el mateix Pla Especial recollia ja que “l’Ajuntament impulsarà, facilitarà i incentivarà el seu trasllat a l’àmbit de Sant Pau de Riu Sec”. Prova evident de la manca de la capacitat de gestió del govern municipal és el contenciós administratiu interposat per l’Associació d’operadors que encara no ha estat resolt.

L’Entesa per Sabadell no admetrà més dilacions i exigirà que es posi fi d’una vegada per totes a la greu problemàtica que pateix el barri de Gràcia per la concentració de locals nocturns. Tot i que en els darrers anys la pressió ha minvat a causa de la crisi, però això no ha evitat nombroses situacions que alteren la convivència i el descans veïnal. L’Entesa reclama una acció decidida i definitiva per a un problema que malgrat ha estat objecte ja de diversos Plans Especials des de l’any 1997, fins al dia d’avui no s’ha encarat adequadament.

Malauradament, el trasllat de les activitat d’oci a Sant Pau de Riu-sec té tota la perspectiva d’acabar en un nou engany del govern municipal del PSC als veïns i veïnes de Gràcia i a tota la ciutat, a l’igual que el soterrament dels FGC, el Castell de Can Feu i moltes altres promeses del PSC.