L’Entesa per Sabadell demana que es torni a iniciar el procés per triar el director o directora de Ràdio Sabadell

140224 Grup municipal p

Rebutgen la imposició d’un candidat sense qualificació professional pactat entre PSC i CiU sense buscar el necessari consens

L’Entesa per Sabadell considera que el procés per triar el nou director o directora de Ràdio de Sabadell està viciat des de l’inici i mancat de tot rigor i per aquest motiu demana que es torni a iniciar el procediment des de zero basant-se estrictament en els mèrits professionals i no en la confiança política com es pretén fer.

140224 Grup municipal pLa portaveu del Grup municipal, Virginia Domínguez, va traslladar ahir aquesta proposta al Consell d’administració un cop es va saber que el govern municipal portarà al ple del proper dimarts un dictamen per nomenar el Sr. Manolo Garrido, a partir d’un pacte amb el Grup municipal de CiU que, salomònicament, implicarà també el nomenament com a cap d’informatius de la candidata que havia obtingut el suport de la major part de l’oposició, la sra. Montserrat Pérez.

Amb aquesta actuació, CiU facilitarà que en la ràdio municipal estigui dirigida per una persona de l’absoluta confiança política del PSC –i concretament del sr. Manuel Bustos- durant l’any anterior a les eleccions municipals.

L’Entesa per Sabadell recorda que aquest procés va quedar aturat, pendent de la resolució del Consell Audiovisual de Catalunya – CAC, un cop el ple municipal del mes de juliol no va assolir l’acord de dues terceres parts, com requereix la Llei de l’Audiovisual de Catalunya.

Vuit mesos després, sense que el CAC hagi emès cap mena de resolució i sense que hi hagi hagut cap més conversa o reunió entre tots el grups municipals per desbloquejar la situació, el govern del PSC tira pel dret i aposta –amb la complicitat de CiU- per un candidat sense qualificació professional que no obtindrà el consens del ple municipal i que no ha estat sotmès a votació ni del Consell d’Administració ni del Consell Consultiu i Assessor de la Ràdio.