L’Entesa per Sabadell considera que la modificació urbanística d’Artèxtil no beneficia a la ciutat

L’Entesa lamenta la manca de cintura política de l’alcalde Sánchez

L’Entesa per Sabadell considera que la modificació de Pla General que afecta l’Illa Artèxtil i la zona esportiva de les Cases del Garcia, a Sant Oleguer, no és més que una operació immobiliària ben maquillada i que no està justificat el seu interès públic, que és el que ha de prevaldre en les modificacions del planejament urbanístic:

 L’institut que es plantejava per a aquest espai no és una inversió realista en aquest moment pel fet que han canviat les condicions econòmiques i demogràfiques a la ciutat. La Generalitat no construirà aquest equipament, que passarà a ser un solar més dels molts que ja estan buits a la ciutat.

 L’equipament esportiu de Sant Oleguer passa a ser una càrrega econòmica i de responsabilitat per a la ciutat, alhora que el govern municipal no hi ha destinat ni una línia a definir quin projecte de futur té per a aquest espai, que té tots els números per romandre tancat i degradat.

 La propietat, actualment en mans de la immobiliària Sòlvia, es treu del damunt l’espai d’equipament, on no pot construir habitatge, alhora que traspassa el seu coeficient d’edificabilitat a l’Illa Artèxtil, que passa a ser residencial i, per tant, sí que pot rendibilitzar-ho construint-hi pisos.

 La ciutat perd novament espai industrial urbà, en un enclavament estratègic com és la Gran Via i la proximitat amb l’accés al sector del Ripoll.

L’Entesa per Sabadell vol recordar que ja va presentar al·legacions i una proposta alternativa d’ordenació l’any 2008, que no han estat acceptades, i denuncia que a l’informe de resposta a les al·legacions es justifica l’operació en l’oferiment de la propietat motivat per “la incompatibilitat entre l’activitat esportiva i els futurs interessos empresarials”. És a dir, s’explica sense cap mena de mirament que l’operació s’inicia per l’interès privat.

L’Entesa lamenta la manca de cintura política de l’alcalde Sánchez

L’Entesa lamenta la manca de cintura política de l’alcalde Juan Carlos Sánchez, que va ser incapaç d’atendre la petició de deixar sobre la taula la modificació per estudiar les seves implicacions amb criteris de l’any 2014. Un cop més, en el Ple municipal es va posar de manifest que el govern està tancat al diàleg i a buscar consensos i es va evidenciar com el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Ayuso, continua malbaratant els recursos de la ciutat, menystenint els arguments i les preguntes que li va plantejar l’Entesa.