Aprovada a Cerdanyola la moció de les CAV per demanar la dimissió del president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

La proposta, presentada per les CAV en diferents municipis de la comarca, va comptar a Cerdanyola amb el suport de Compromís per Cerdanyola-CAV, ERC i PP, i l’abstenció d’ICV-EUiA i CiU. Només el PSC va votar-hi en contra

El sumari del Cas Mercuri ha revelat com el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental (ens públic format per l’Agència de Residus de Catalunya, el Consell Comarcal i 18 ajuntaments) va ser un dels organismes on es va contractar personal vinculat directament a l’executiva del PSC de Sabadell. És a dir, es va utilitzar per afavorir l’equip de govern d’un dels municipis del Consorci, una pràctica deslleial amb la resta de municipis i amb la ciutadania, exercida en un àmbit competència del president del Consorci, Juan Carlos Sánchez, actualment també alcalde de Sabadell.

Les CAV, que tenen representació a quatre dels municipis del Consorci –Sabadell, Rubí, Cerdanyola del Vallès i Castellar del Vallès– van presentar durant el mes de gener mocions en els corresponents plens municipals per demanar la dimissió del president del Consorci per considerar que no és admissible que aquest organisme desenvolupi una política de personal mancada de tota ètica actuant com a agència de col·locació del PSC.

En el cas de Cerdanyola, el ple del passat 30 de gener va aprovar la proposta amb els vots favorables de Compromís per Cerdanyola-CAV (grup que va presentar la moció), ERC i PP, i les abstencions dels grups municipals d’ICV-EUiA i CiU. Només el PSC, partit que ostenta actualment l’alcaldia al municipi (en coalició amb ICV-EUiA), hi va votar en contra.

A la resta de municipis la moció ha estat rebutjada. A Rubí el resultat va ser de 2 vots a favor (els de l’Alternativa Ciutadana per Rubí), 3 abstencions (ICV-EUiA) i 20 vots en contra (PSC, PP, CiU i ERC). A Castellar del Vallès tots els grups municipals hi van votar en contra (PSC, PP i CiU), excepte l’Altraveu. A Sabadell l’Entesa per Sabadell hi va votar a favor, EUiA s’hi va abstenir i la resta de grups (PSC, CiU, ICV i PP), així com el regidor no adscrit, van votar-hi en contra.

Les Candidatures Alternatives del Vallès defensen una gestió pública transparent i una gestió del personal d’acord amb criteris equitatius, imparcials i professionals per tal de garantir una administració al servei de la ciutadania i no a mercè dels interessos partidistes.