L’Entesa per Sabadell defensa l’escola en català ara i sempre

14 02 05 Escola en català

Anima a la comunitat educativa a desobeir la sentència del TSJC

L’Entesa per Sabadell rebutja de ple la recent interlocutòria dictada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, obligant a les escoles a realitzar l’ensenyament en castellà en un mínim del 25 % de les matèries quan un sol pare o mare ho demani.

14 02 05 Escola en catalàAquesta decisió atempta directament contra el model d’escola catalana que ha funcionat amb èxit des de fa 30 anys i que ha comportat un bon nivell d’educació i de cohesió social. Un model que no separa els infants i joves per raó de la seva llengua i que ha fet possible l’assoliment d’un bon nivell del coneixement de les dues llengües. Aquest model català d’immersió lingüística gaudeix del reconeixement de diverses institucions internacionals i és un referent com a model pedagògic eficient europeu.

Des de l’Entesa per Sabadell denunciem que aquesta decisió, contrària als interessos pedagògics i a la no discriminació dels alumnes per raó de la seva llengua, és una passa més de la croada política en contra del català, impulsada per institucions reaccionàries, per organitzacions neofranquistes com el Partit Popular i per un molt reduït sector de pares i mares amb mentalitat involucionista, entre les quals s’hi troba la regidora del PP local, Consuelo Santos.

Davant de tant menyspreu pel català i pels instruments pedagògics, des de l’Entesa per Sabadell animem a la comunitat educativa a rebutjar i denunciar plenament aquesta decisió i a no acatar-la. Davant de decisions meridianament injustes no hi ha altre camí que la desobediència i la mobilització més àmplia i contundent.