L’Entesa per Sabadell demana que es convoqui la Comissió de Seguiment de les obres dels FGC

La darrera reunió va ser al mes de juliol

L’Entesa per Sabadell considera que en els darrers mesos hi ha hagut prou novetats –i també incerteses– que justifiquen la convocatòria d’una reunió de la Comissió de Seguiment de Ciutat de les obres dels FGC, que no s’ha reunit des del mes de juliol.

El Grup municipal de l’Entesa ha adreçat un escrit a l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, i un altre al Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, demanant que es convoqui aquest òrgan que, en teoria, ha de fer el seguiment de l’obra i les seves incidències. Concretament, en la sol·licitud s’hi demana informació actualitzada sobre la previsió de finalització de les obres, l’actual calendari d’actuacions, les licitacions pendents, la concreció del finançament, etc.

L’Entesa lamenta que les Comissions de seguiment no siguin convocades regularment, per tal d’informar amb fluïdesa a les entitats, comerciants i veïns afectats, tal com s’havien compromès a fer la Generalitat i el govern municipal. De fet, les comissions de seguiment de zona (se n’havia constituït una per a cada estació) ni tan sols es convoquen, un fet que indica l’escàs interès del govern municipal i de la Generalitat d’informar de manera transparent sobre unes obres que haurien d’haver acabat l’any 2011 i que a dia d’avui, després d’haver estat més d’un any aturades, tenen encara un finançament i un calendari ple d’incerteses.

La concreció de les obres d’urbanització de la Plaça d’Espanya i de l’intercanviador amb Renfe, la situació dels aparcaments de l’avinguda Tarradellas i de la Plaça Major, el soterrament fins Can Feu, o la data de finalització de les obres i de posada en servei del nou soterrament són alguns dels aspectes que la ciutat té dret a conèixer.