L’Entesa per Sabadell alerta d’un nou endarreriment en les obres dels FGC

FGC Gràcia-Can Feu

Pregunta a l’alcalde quines garanties té de què la Generalitat executarà les inversions pendents

FGC Gràcia-Can FeuL’Entesa per Sabadell alerta d’un possible nou endarreriment de les obres del perllongament dels FGC pel fet que aproximadament el 50% de les inversions encara no han estat licitades per la Generalitat, segons va manifestar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Ayuso durant el debat sobre els FGC en el Ple municipal del passat dia 14. El que és més preocupant però, és que la partida per finançar aquestes obres, estimades en uns 200 milions d’euros, no figura en el Pressupost de la Generalitat per a l’any 2014.

Aquestes inversions corresponen a infraestructura ferroviària, com ara vies, catenàries i instal·lacions, i a actuacions en les diferents estacions. És tracta, doncs, d’actuacions imprescindibles per finalitzar l’obra que, en cas que no s’executin l’any 2014, impliquen un nou ajornament de l’entrada en funcionament del perllongament que inicialment s’havia previst pel 2011.

La portaveu de l’Entesa, Virginia Domínguez, ha adreçat un escrit a l’alcalde preguntant quines garanties té el govern municipal de què la Generalitat durà a terme aquestes inversions i amb quin calendari.

Aquest nou endarreriment se sumaria al retard acumulat durant aquests anys, en part degut a què les obres van estar aturades més d’un any, entre juliol de 2011 i octubre de 2012.