L’Entesa per Sabadell demana a l’alcalde que exigeixi a Mas Duran l’actuació urgent en el mur del Castell de Can Feu

131031 Grup Municipal ES 2

Una part del mur va caure divendres afectant el carrer de Colòmbia

L’Entesa per Sabadell ha adreçat un escrit a l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, demanant que exigeixi a la propietat del Castell de Can Feu, Mas Duran, que actuï de manera immediata i urgent per tal de reparar els desperfectes causats per la caiguda de part del mur exterior i que consolidi el conjunt de la construcció abans no s’hagin de lamentar nous accidents.

L’Entesa recorda que, malgrat Manuel Bustos i el govern municipal porten anys fent creure a la ciutat que el castell és de propietat municipal, el cert és que continua sent de propietat privada i que passés a ser de la ciutat era part d’un procés de requalificació urbanística que no ha finalitzat i que està estancat des de l’any 2009.

131031 Grup Municipal ES 2L’any 2006 Manuel Bustos va signar un conveni amb la propietat de Mas Duran, Jorge de Pallejà Ricart i Maria Teresa Solé Pujol, que condicionava la cessió a l’Ajuntament del castell a canvi d’una sucosa requalificació dels terrenys de Mas Duran. Aquesta operació, gestada quan Juan Carlos Sánchez era regidor d’Urbanisme, era molt beneficiosa per a la propietat, que es desfeia d’un castell en estat de semiruïna i amb un onerós manteniment i a canvi obtenia un major benefici potencial dels terrenys.

L’ensorrament d’aquest mur posa de manifest l’estat de degradació del castell i l’abandonament des de fa anys per part de la propietat.

L’Entesa insta l’alcalde a exigir a Mas Duran que realitzin les obres de reconstrucció i consolidació del mur de manera immediata i que es facin càrrec de la rehabilitació del conjunt, en tant són els responsables del seu estat, malgrat l’actitud del govern d’apropiar-se mediàticament del Castell hagi pogut difuminar aquesta responsabilitat.