Tornem a desenterrar el Quart Cinturó?

El Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, ha reclamat al Ministeri de Foment que torni a impulsar el Quart Cinturó. Des de les CAV rebutgem completament aquesta reclamació, i seguim reivindicant un nou model de mobilitat que respecti el territori i fomenti el transport públic

Aprofitant una visita a la nostre comarca, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, juntament amb alguns Alcaldes, han reclamat conjuntament que el Ministeri de Foment torni a impulsar el Quart Cinturó. Concretament han reclamat que es prioritzi el tram entre Terrassa i Sabadell, fins a la B-124 de Castellar del Vallès.

Per sorpresa de les Candidatures Alternatives del Vallès, es demana recuperar un projecte que havia quedat completament en suspens després de la caducitat del seu estudi informatiu, i que no s’ha pogut consensuar mai, durant tots els anys en que s’ha intentat portar a terme, ja des del franquisme.

Una vegada més els governs locals i de la Generalitat, fan cas omís a totes les veus que fa anys que s’oposen a aquest projecte, que posa en perill l’equilibri ecològic d’espais agrícoles i forestals propers als parcs naturals de Sant Llorenç del Munt-Serra de l’Obac, del Montseny i del Montnegre-Corredor, en un entorn com el Vallès, extremadament malmès i agredit per tot tipus d’infraestructures.

Cal recordar també que s’ha demostrar amb nombrosos estudis que el Quart Cinturó no representa cap solució als problemes de mobilitat interna del Vallès, ja que representa únicament una alternativa de pas a l’actual autopista A-7 pels vehicles que travessen la comarca. Des de les Candidatures Alternatives del Vallès trobem absolutament fora de lloc intentar recuperar novament aquest projecte caduc, insostenible i ineficient, i més encara en un context on cal per sobre de tot, prioritzar les despeses en bé de la població.

És en aquest sentit que des de les CAV reivindiquem una vegada més l’aposta per un nou model de mobilitat, respectuós amb el territori, que potencii el transport públic i que permeti la mobilitat de totes les persones del Vallès, entre les diferents poblacions, els seus llocs de treball i els diferents serveis del territori. En aquests moments el transport públic és la única alternativa real als problemes de mobilitat que viu la comarca, i mentre no es resolgui aquest dèficit històric en infraestructures de transport públic, al Vallès no podrem gaudir d’un sistema de mobilitat sostenible i eficient.

Les Candidatures Alternatives del Vallès, una vegada més, mostren el seu més rotund rebuig al Quart Cinturó, i ens emplacem a continuar la lluita mantinguda durant tots aquests anys per evitar que el projecte es dugui a terme. NO AL QUART CINTURÓ!