L’Entesa per Sabadell recorda que Manuel Bustos continua cobrant 100.000 € anuals de diner públic

131111 Adhesiu Sou Bustos regidor jpg

Un any després de l’esclat del Cas Mercuri, l’Entesa continua demanant al PSC que exigeixi als regidors imputats que abandonin l’acta de regidor

Quan falten pocs dies per l’aniversari de l’esclat del Cas Mercuri, el 27 de novembre, l’Entesa per Sabadell recorda que l’exalcalde de Sabadell implicat en el Cas Mercuri, Manuel Bustos, continua cobrant 100.000 € de diner públic. Bustos percep la retribució anual de 15.600 € com a regidor de l’Ajuntament de Sabadell i a més cobra un sou públic de 84.500 € com a Diputat Adjunt a la presidència de la Diputació de Barcelona.

D’altra banda, els altres dos regidors imputats que no han renunciat a l’acta de regidor, Joan Manau i Paco Bustos, també reben 15.600 € anuals de les arques municipals, així com altres quantitats d’organismes públics.

131111 Adhesiu Sou Bustos regidor jpgL’Entesa considera que aquesta situació és surrealista i mancada de tota ètica, perquè cap dels tres edils no ostenta cap responsabilitat actualment ni assisteixen a cap convocatòria pública, ni tenen funcions de representació, amb l’única excepció d’assistir al ple municipal que és el que justifica la percepció de la retribució pública.

És a dir, la ciutat destina anualment 47.000 € a aquests tres regidors que han estat apartats de tota tasca municipal.

D’altra banda, recentment han transcendit noves dades del sumari del Cas Mercuri, que instrueix el jutjat número 1 de Sabadell, que posen de manifest que l’actuació de Manuel Bustos i alguns dels seus col·laboradors estava marcada per contínues irregularitats, abús de poder, tràfic d’influències i nepotisme. En aquest sentit, l’Entesa demana al PSC que exigeixi als regidors imputats que abandonin l’acta de regidors de manera immediata i que els aparti de tota responsabilitat on percebin diner públic.