L’Entesa per Sabadell demana al govern municipal que posi interès per respectar els drets dels vianants i no només en recaptar diners

131023 C Frederic Soler 730 131021 02

El govern actua diàriament per retirar vehicles del carrer Frederic Soler i és incapaç de retirar l’arbre de la vorera

Si hi ha un cas paradigmàtic de males pràctiques per part dels responsables municipals és el del carrer Frederic Soler.

131023 C Frederic Soler 730 131021 02Fa més de cinc anys, enfront el nº 73 del carrer Frederic Soler, va néixer de manera espontània un arbre al mig de la vorera durant la construcció d’uns habitatges. Des de fa quatre anys l’obra està aturada i la tanca de protecció va ser retirada quedant l’arbre al mig de la vorera i impedint el pas dels vianants, els quals es veuen obligats a baixar a la calçada amb el risc que comporta.

Aquest situació de perill i menysteniment dels drets dels vianants ve sent denunciada per l’Entesa per Sabadell des del mes de maig. En múltiples ocasions ha reclamat que es resolgui aquest insòlita situació traient l’arbre. La resposta dels responsables municipals també ha estat insòlita: argumenten que no treuen l’arbre perquè es troba dins l’àmbit d’una obra, cosa que és totalment falsa, tal i com es pot comprovar.

Però si aquesta desídia per la qualitat de l’espai públic i els drets dels vianants es manifesta per part dels responsables municipals, aquests mateixos no tenen cap mena de problema a enviar la grua municipal al mateix lloc per retirar els vehicles que momentàniament ocupen la zona de la vorera que en el seu moment va ser ampliada per l’obra i que encara no ha tornat a la seva configuració original. Un fet que perjudica als veïns i les empreses ubicades en aquest indret.

Es tracta, doncs, d’una pràctica de doble raser: no es pot treure l’arbre però sí que es poden retirar els vehicles.

L’Entesa per Sabadell demana al govern municipal que actuï de manera responsable i no només amb afany recaptatori, retirant d’immediat l’arbre al mig de la vorera perquè els vianants puguin circular-hi sense cap mena de risc.