L’Entesa per Sabadell recorda a l’alcalde les seves propostes per dedicar a finalitats socials els diners de la venda d’accions de CASSA

130918 GM Entesa per Sabadell

L’Ajuntament obtindrà 1.534.000 € per la venda de les seves accions

La portaveu del Grup municipal d’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez, ha tramés un escrit a l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, per recordar-li les propostes que l’Entesa va fer al mes de juliol per tal de destinar a finalitats socials els diners que l’Ajuntament obtindrà per la venda d’accions de classe B de CASSA, aproximadament un milió i mig d’euros.

130918 GM Entesa per SabadellL’Entesa no ha estat mai partidària de la venda d’aquestes accions, que el govern va decidir unilateralment, sinó d’avançar cap a la municipalització de la gestió de l’aigua, un servei bàsic que ha esdevingut un negoci.

Tanmateix, un cop va conèixer la decisió del govern de vendre aquestes accions, l’Entesa va proposar que aquests diners reverteixin en millores socials en diferents línies:

 Aplicar un programa d’accions per a la millora de la qualitat de vida de la gent gran a l’estiu, mantenint activitats als centres cívics i biblioteques

 Rehabilitar habitatges de propietat municipal per destinar-los a lloguer social

 Crear un fons d’ajut a la creació de cooperatives de treball

 Adequar solars municipals, com ara el Vapor Cusidó, per a usos socials i comunitaris

 Iniciar noves línies de formació per al treball al Vapor Llonch

 Rehabilitar l’edifici de la Plaça Vallès com a Casal d’Entitats

L’Entesa per Sabadell confia que aquestes o altres propostes d’inversió social es portin a terme per tal que els diners provinents de la venda d’accions de la ciutat repercuteixin en la ciutadania i que es puguin emprendre actuacions extraordinàries que, amb les actuals restriccions econòmiques, no estan contemplades en el pressupost municipal.