L’Entesa per Sabadell repta el govern municipal i la Generalitat a explicar com finançaran el soterrament dels FGC entre Gràcia i Can Feu

130621 Grup Municipal

La incapacitat del govern del PSC per trobar finançament fa inviable l’obra

Mentre les obres del perllongament dels FGC avancen, el projecte per soterrar les vies entre l’estació de Gràcia i el Passeig de Can Feu, i construir-hi un passeig en el seu lloc, és cada dia més dubtós per la manca de decisió dels responsables de l’obra.

130621 Grup MunicipalLa Generalitat no està fent els passos necessaris per fer el soterrament i el govern municipal és incapaç de trobar el finançament per a soterrar els 400 metres de la línia fèrria des del carrer de Sobarber fins Can Feu.

Tot fa pensar que la Generalitat i el govern municipal, malgrat el conveni signat entre les dues administracions, han renunciat a fer el soterrament, tot i el compromís adquirit amb els veïns de Gràcia i Can Feu i amb el conjunt de la ciutat. Però, en lloc d’assumir la seva responsabilitat i donar les oportunes explicacions, han optat per deixar passar el temps i per una estratègia d’opacitat i mitges veritats.

El fet que el govern municipal no hagi respost encara les al·legacions al conveni Ajuntament-Generalitat per finançar el soterrament, que l’Entesa per Sabadell va presentar el setembre de 2012, junt al fet que la Generalitat no hagi posat a exposició pública l’estudi informatiu del soterrament redactat l’any 2011, demostra la nul·la intenció d’avançar en la tramitació de l’obra.

D’altra banda, el representant de la Generalitat, Sr. Xavier Flores, i el regidor d’urbanisme, Sr. Josep Ayuso, no van donar cap resposta clara ni convincent en la reunió de la Comissió de seguiment de les obres dels FGC celebrada el passat dimecres dia 10, quan van ser preguntats per la viabilitat del soterrament de les vies fins Can Feu.

Generalitat i govern municipal confonen la ciutat al mantenir que encara és possible realitzar el soterrament i amagar que amb els 4 escassos mesos que resten perquè la tuneladora arribi a l’estació de Gràcia és impossible aprovar el projecte del soterrament que requereix un mínim d’un any per a la seva tramitació i per tant poder modificar el traçat actualment previst per adaptar-lo al nou.

L’Entesa per Sabadell exigeix, un cop més, al govern municipal i a la Generalitat màxima claredat en aquest tema i que deixin de confondre els veïns i veïnes. La ciutat té dret a saber si pensen fer el soterrament entre Gràcia i Can Feu o no, perquè l’obra, o es fa ara, o no es farà mai.

Enderroc de l’estació de Gràcia

D’acord amb la tònica d’opacitat informativa, la Generalitat ha obviat fer públic que el passat dissabte dia 13 va iniciar l’enderroc de l’estació de Gràcia, limitant-se a informar la realització d’obres. L’estació és un edifici de reconegut interès arquitectònic projectat per l’arquitecte sabadellenc Jaume Bach.