L’Entesa per Sabadell denuncia la mala gestió del govern municipal al Centre Cívic de Torre-romeu

130111 GM 1

Recorda al regidor d’Urbanisme que aquesta obra va ser lliurada fa 3 mesos a l’Ajuntament

Davant de les declaracions del regidor d’Urbanisme, sr.Ayuso que afirmava que “l’Ajuntament està a l’espera de rebre les obres del Centre cívic de Torre-romeu”, l’Entesa per Sabadell li recorda que l’obra va ser lliurada a l’Ajuntament fa tres mesos i, per tant, si no s’ha posat en funcionament és per la mala gestió de l’equip de govern.

130111 GM 1Aquest equipament havia d’estar acabat l’abril de 2011, fa més de dos anys i el Sr. Ayuso va justificar les successives pròrrogues per “qüestions topogràfiques”.

L’Entesa per Sabadell recorda que aquestes obres, adjudicades inicialment l’abril de 2010, han estat prorrogades en tres ocasions, a l’abril de 2011, setembre de 2011 i juny de 2012, i considera que totes aquestes pròrrogues s’haurien pogut evitar si el govern municipal hagués tingut en compte els advertiments que l’Entesa ja va fer en el seu moment sobre la baixa temerària a l’hora d’adjudicar l’obra i les especials característiques del terreny on s’ha edificat el centre cívic, un espai de gran complexitat pel fet de ser una antiga torrentera.

Una vegada més la ciutat ha d’acabar pagant les conseqüències del desconeixement i la mala gestió del govern municipal i de no voler escoltar advertiments que en el seu moment se li van fer, en aquest cas de l’Entesa.

Malgrat les obres van ser licitades per 6.348.278 € i per un termini de 12 mesos, van ser adjudicades a Vias y Construcciones S.A. que va oferir una baixa del 34% del projecte i es va comprometre a realitzar les obres en només 10 mesos per un import de 4.830.405 €. Tanmateix, les obres ja duren més de 3 anys i el preu del contracte també ha patit un increment de 786.190 €.

En aquest sentit, l’Entesa ja va reclamar fa uns mesos que s’emprenguessin accions legals per aplicar les penalitzacions per incompliment del contracte, perquè els successius retards no es poden atribuir en cap cas a causes imprevistes.