L’Entesa per Sabadell lamenta la nova retallada de l’assistència sanitària amb el tancament de CAPs a l’estiu

130111 GM 3

Les mesures de reforç no compensaran els perjudicis pels tancaments

L’Entesa per Sabadell lamenta que la Generalitat continuï retallant l’assistència sanitària bàsica i hagi programat nous tancaments de CAPs aquest estiu que afectaran molt directament la qualitat dels serveis.

130111 GM 3Durant el mes d’agost, el Consultori de Poble Nou, el CAP Sud i el CAP de Gràcia romandran tancats i la resta de CAPs de la ciutat únicament obriran de 8 a 15 h. Només el CAP Sant Fèlix i el CAP Ca n’Oriac obriran les 24 hores. Així ho van confirmar els responsables de Cat Salut i de l’ICS el passat dia 6. Encara que es reforci personal i alguns serveis, aquestes mesures no compensen en absolut els perjudicis provocats pels tancaments.

L’Entesa per Sabadell considera que aquestes noves retallades consoliden una política que té l’objectiu de reduir serveis públics, que podria ser irreversible i que està dissenyada des de la visió de la gestió, sense tenir en compte les necessitats dels usuaris, que s’hauran de desplaçar i canviar els seus centres i professionals de referència. Aquest fet és especialment negatiu per a les persones grans i per les que no disposen de vehicle, més tenint en compte que el transport públic també es redueix dràsticament a l’agost.

L’Entesa defensa el model de proximitat de l’assistència primària que s’havia anat construint en els darrers anys, assolit a través de molts anys de lluites, reivindicacions i inversions i que encara té moltes mancances, per exemple la construcció del CAP de Can Llong, el dèficit d’especialistes, etc.

Finalment, l’Entesa recorda que totes aquestes mesures responen a la política del govern de CiU, que té com a principal objectiu desprestigiar i desmantellar la sanitat pública en benefici de la sanitat privada.