L’Entesa per Sabadell denuncia que les inversions al cementiri estan aturades des del mes de novembre

130111 GM 3

Aquesta paralització representa un nou fracàs de la gestió del govern del PSC

L’Entesa per Sabadell denuncia que les inversions que s’havien d’executar al cementiri estan aturades des del mes de novembre. D’acord amb la informació que l’Entesa ha sol·licitat al govern municipal, tant el nou vial d’accés al cementiri i de connexió amb la carretera de Torre-romeu com la urbanització de la zona d’aparcament i accessos del cementiri, iniciats a finals de novembre de 2011, es van interrompre al novembre de 2012, havent-se executat només el 16% i el 62% d’aquests projectes. D’altra banda, només s’ha executat una tercera part del projecte d’Urbanització i millora de la pavimentació del cementiri vell.

130111 GM 3Aquestes obres formaven part de les inversions que havia de realitzar l’empresa Torra a canvi de la concessió de la gestió del cementiri. De fet, aquestes millores van ser el motiu que va explicitar el govern del PSC per privatitzar la gestió del cementiri per un termini de 34 anys, un servei municipal que fins l’any 2009 era de gestió directa.

Tanmateix, malgrat una part important de les inversions estimades inicialment en 8.734.000 € no s’ha executat, el govern municipal no ha penalitzat l’empresa concessionària previstes en les condicions de la conecessió.

L’Entesa per Sabadell ha adreçat un escrit a l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, emplaçant-lo a donar explicacions sobre l’aturada de les obres i el motiu per qual no s’ha aplicat penalitzacions pels incompliments de les condicions de la concessió.

D’altra banda, l’Entesa recorda que les obres del cementiri estan sota sospita en el Cas Mercuri i lamenta que la ciutadania de Sabadell hagi de pagar les conseqüències d’una una gestió irregular dels serveis públics privatitzats, amb unes obres a mig fer i uns costos dels serveis funeraris molt més elevats.