L’Entesa per Sabadell denuncia que la Generalitat i el govern municipal incompleixen els seus compromisos amb la ciutat i amb els veïns de Gràcia i Can Feu

130111 GM 2

El conseller Santi Vila ha anunciat que el soterrament no es farà, malgrat el conveni signat el juny de 2012 per l’alcalde Bustos i el conseller Recoder

Finalment, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat que el soterrament dels Ferrocarrils de la Generalitat entre Gràcia i Can Feu “de moment” no es farà, confirmant així el què l’Entesa per Sabadell venia advertint des de fa mesos i incomplint els compromisos adquirits per la Generalitat i el govern municipal del PSC.

130111 GM 2El conseller ho ha explicat en el transcurs de l’acte de reinici dels treballs de la tuneladora pel perllongament dels FGC, sota l’argument de manca de finançament. Un argument ben pobre, perquè les dificultats de finançament actuals són les mateixes que fa nou mesos, quan la Generalitat i l’Ajuntament es van comprometre a fer aquesta millora i van signar un conveni per finançar-la.

Aquest conveni es basava en la generació de plusvàlues i avui el conseller Vila ha reconegut que per aquesta via no s’obtindrien els recursos necessaris, tal i com ja va advertir en el seu dia l’Entesa per Sabadell, que va qualificar el conveni de “conte de la lletera” (veure comunicat del 13/07/2012).

Des de la signatura d’aquest conveni l’Entesa ha vingut denunciant el risc que el conveni esdevingués una cortina de fum i formés part d’una estratègia per endarrerir fer pública la decisió de no fer el soterrament, presa des de fa mesos per la Generalitat i el govern municipal. El fet de no haver resolt encara les al·legacions al conveni presentades el mes d’agost de 2012, el reiterat silenci per part de les dues administracions i la negativa a donar informació i terminis, són mostres evidents de la manca de voluntat de tirar endavant el soterrament.

Cal recordar que soterrar el tram de via dels FGC entre Gràcia i Can Feu és un compromís de la Generalitat, que va acceptar l’any 2006 les al·legacions de l’Entesa per Sabadell en aquest sentit, i també del Consistori que, amb el suport unànime del Ple municipal, va aprovar el febrer de 2007 una moció també de l’Entesa.

No fer el soterrament ara, quan s’estan executant les obres del perllongament, suposa a la pràctica descartar-lo definitivament, per moltes promeses buides que manifestin el conseller i l’alcalde. Es per així una oportunitat històrica per a la ciutat per eliminar la barrera que suposa la via entre els barris de Gràcia i Can Feu i guanyar un nou espai públic que suposi una millor qualitat de vida a la zona.

Amb aquesta renúncia es traeix la confiança que els veïns i veïnes havien dipositat en les dues administracions que es van comprometre a trobar el finançament per fer realitat aquesta actuació històrica.

L’Entesa per Sabadell denuncia l’incompliment d’aquest compromís amb la ciutat i el fet que, tant el govern municipal com la Generalitat, hagin generat falses expectatives, alhora que exigeix que no continuïn confonent l’opinió pública dient que ja es farà més endavant, al marge de les obres del perllongament.