L’Entesa per Sabadell reclama que es desafectin les reserves de sòl del Quart Cinturó

121120 RP Pla de Barris 1

El Ministeri ha declarat caducat l’expedient del Quart Cinturó

A rel de la resolució emesa el 17 de desembre de 2012 per la Dirección General de Calidad y Evaluación Ambiental y Medio Natural que declara finalitzat el procediment i l’arxiu de l’expedient d’avaluació ambiental del projecte “Cierre de la Autovia Orbital de Barcelona”, especificant que la resolució posa fi al procediment, l’Entesa per Sabadell ha decidit portar al ple municipal la proposta de desafectar les reserves de sòl del traçat del Quart Cinturó.

121120 RP Pla de Barris 1Aquesta resolució té una gran transcendència, perquè implica que el projecte d’Autovia orbital o Quart Cinturó, que duplicaria la xarxa bàsica entre Abrera i Granollers, ha quedat totalment obsolet i sense efecte. I per aquest motiu, l’Entesa per Sabadell considera que ja no té sentit mantenir les reserves de sòl i en conseqüència porta a la consideració del Ple els següents acords:

1. Sol·licitar al Ministeri de Foment la desprogramació del Cierre de la Autovia Orbital de Barcelona o Quart Cinturó del nou Plan de Infraestructuras, Transporte y Vivienda.

2. Sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que siguin excloses del Pla Territorial Parcial de la Regió Metropolitana de Barcelona les reserves de sòl corresponents al Cierre de la Autovia Orbital de Barcelona.

3. Iniciar la tramitació de l’expedient de modificació puntual del Pla General Municipal d’Ordenació de Sabadell per desafectar els espais del municipi de Sabadell afectats pel traçat del Cierre de la Autovia Orbital de Barcelona, o Quart Cinturó.

L’Entesa per Sabadell considera que el sol fet que aquesta autovia va ser concebuda fa 50 anys, quan no existia cap mena de sensibilitat ambiental i imperava un model desarrollista, ja seria suficient per replantejar la seva vigència, però, d’altra banda, actualment és conegut que el Quart Cinturó no resoldria les actuals necessitats de mobilitat ni donaria resposta als reptes del segle XXI, vinculats a la necessitat ineludible de reduir els desplaçaments per carretera, prioritzar el transport col·lectiu i preservar els valors del territori.