L’Entesa per Sabadell porta a l’Oficina Antifrau de Catalunya la polèmica operació del PSC i el govern municipal per controlar la Fundació Barnola

130315 GM

L’Entesa denuncia que el PSC ha utilitzat l’Ajuntament per accedir a la cartera immobiliària de la Fundació

L’Entesa per Sabadell ha adreçat un escrit al director de l’Oficina Antifrau de Catalunya per denunciar la utilització que ha fet el PSC de la institució municipal com a trampolí per fer-se amb el control de la Fundació Barnola, que gestiona una important cartera de propietats immobiliàries i reparteix subvencions a les entitats de Sabadell.

130315 GMAquesta operació per aconseguir-ne el control es va iniciar l’any 2006, quan, mitjançant un decret d’alcaldia ratificat pel ple municipal, l’Ajuntament va nomenar els regidors Sr. Joan Manau Valor i Sra. Maria Ramoneda Roma patrons de la Fundació privada benèfica Barnola-Vallribera Sant Josep, argumentant que l’entitat estava mal gestionada i calia la tutela de l’administració.

Així, el Sr. Manau, patró en tant que representant municipal, va esdevenir el nou president de la Fundació Barnola i la Sra. Ramoneda una de les seves vocals. Això va permetre substituir el conjunt del patronat amb persones afins, entre les quals el Sr. Francisco Fernández, membre de l’executiva del PSC. Cal recordar que el Sr. Manau ostentava també el càrrec de primer secretari del PSC de Sabadell.

El Sr. Manau i la Sra. Ramoneda van ser nomenats novament pel ple –amb el vot contrari de l’Entesa per Sabadell- després de les eleccions municipals de 2011. Tanmateix, a rel de la imputació del Sr. Manau en el Cas Mercuri i del fet que hagi estat apartat de totes les responsabilitats de govern i representació, la Fundació ha enviat un escrit signat pel seu vicepresident, Sr. Joan Bosch i Pons, indicant que l’any 2010 havien fet un canvi d’estatuts que exclou la possibilitat de nomenar representants municipals. Ara, doncs, no hi ha cap impediment legal perquè el Sr. Manau continuï ostentant la presidència i el PSC controlant en exclusiva la Fundació.

L’Entesa per Sabadell ha posat en coneixement de l’Oficina Antifrau de Catalunya aquesta maniobra envoltada per la mateixa l’opacitat i ocultació d’informació que han caracteritzat la gestió de la Fundació en els darrers anys.