L’Entesa per Sabadell no acceptarà la continuïtat dels electes i eventuals imputats

130111 GM 1

Un govern que els mantingui no té cap credibilitat

L’Entesa per Sabadell serà absolutament bel·ligerant amb el nou alcalde si manté els imputats en el Cas Mercuri. Pel que fa als regidors Manuel Bustos, Paco Bustos i Joan Manau, l’Entesa considera que el PSC els hauria d’exigir que retornessin l’acta de regidor –tal com ja va fer Ricard Estrada– i, en cas contrari, haurien de ser expulsats i constituir el grup mixt.

130111 GM 1En el cas dels tres càrrecs de confiança imputats, Montse Costa, Manel Somoza i Xavier Izquierdo, així com el cap de la policia municipal Josep Miquel Duran, l’Entesa exigeix el seu cessament immediat.

El fet que Juan Carlos Sánchez hagi manifestat la seva intenció de donar continuïtat als set imputats, obviant els càrrecs que recauen sobre ells i la desconfiança política que generen, posa de manifest que el canvi d’alcalde aporta ben poca cosa i que el PSC no està disposat a prendre mesures reals i fer front a la crisi política oberta a la ciutat. Per tant, el nou govern no tindrà cap mena de credibilitat.

L’Entesa per Sabadell considera que, a banda del cessament dels imputats, cal fer net a tots els nivells i revisar totes les estructures municipals susceptibles de sospita, alhora que es recupera el paper central de la funció pública i la credibilitat de la màxima institució de la ciutat.

D’altra banda, l’Entesa per Sabadell considera imprescindible que es respecti la pluralitat a l’Ajuntament, a la ciutat i als mitjans de comunicació, superant definitivament les relacions de clientelisme que han caracteritzat els governs Bustos durant catorze anys, i reconstruint el teixit associatiu tot respectant la seva independència.