L’alcalde Manuel Bustos menteix i els grups municipals ens posem a disposició del jutge per demostrar-ho

130125 RP conjunta Bustos menteix 2

Creix la preocupació de l’oposició pel fet que cada dia que passa hi ha més evidències de la participació de l’alcalde i del govern del PSC en delictes greus

Els cinc grups municipals de l’oposició a l’Ajuntament de Sabadell (CiU, PP, Entesa per Sabadell, ICV, EUiA), units en la defensa de l’honestedat i l’ètica política, volem manifestar de manera contundent que l’alcalde Manuel Bustos menteix quan insinua que els càrrecs públics de l’oposició tenen accés a informació privilegiada.

130125 RP conjunta Bustos menteix 2Amb el sumari del Cas Mercuri a la mà, afirmem que la connivència del Sr. Jordi Soriano amb l’alcalde, el govern municipal i determinats empresaris, també imputats, no és en absolut el tipus de relació que mantenen habitualment els càrrecs públics honestos.

És per aquest motiu que els grups municipals de l’oposició ens posem a disposició del jutge per demostrar com el Sr. Bustos falta a la veritat quan intenta traslladar que la presumpta activitat delictiva del Sr. Soriano es desenvolupava amb la informació obtinguda en l’exercici del càrrec.

D’altra banda, creix la nostra preocupació pel fet que a mesura que es van coneixent detalls del sumari, hi ha més evidències de la participació del govern del PSC en delictes greus, molts dels quals estan castigats amb penes de presó i inhabilitació.

Malgrat el Sr. Manuel Bustos va comunicar als portaveus municipals l’endemà de la seva declaració que estava imputat per quatre delictes, a la darrera interlocutòria del jutge hem pogut constatar que està imputat per vuit delictes contra l’administració pública.

Davant de l’intent per part del Sr. Manuel Bustos de construir una imatge d’innocència i victimisme, considerem que el sol fet de què un alcalde no doni importància als càrrecs, vulgui amagar-los darrera d’anècdotes personals i no apreciï la gravetat dels delictes que l’imputa el jutge, mostra que no pot continuar exercint responsabilitats públiques i ell mateix demostra que políticament està inhabilitat per continuar fent d’alcalde.