Els grups municipals de CiU, PP, ES, ICV i EUiA presentaran una moció conjunta al ple municipal del 8 de gener per reprovar l’alcalde, l’alcalde accidental i els regidors imputats en el cas Mercuri

Els cinc grups municipals de l’oposició a l’Ajuntament de Sabadell (CiU, PP, Entesa per Sabadell, ICV, EUiA), reunits el 3 de gener de 2013, volem fer públic el contingut de la moció conjunta que presentarem al ple municipal del proper 8 de gener.

Davant de la manifestació expressa de la voluntat del govern municipal d’incompliment de l’acord democràtic del ple municipal del 4 de desembre de 2012, que instava al cessament dels càrrecs electes i de confiança imputats en el cas Mercuri, es proposen els següents acords:

 PRIMER: Reprovar l’actitud de l’Alcalde de Sabadell Manuel Bustos per la manca de consideració envers el consistori i la seva lamentable actuació un cop coneguda la investigació del cas Mercuri, que ha tingut una repercussió molt negativa en la imatge i la credibilitat de Sabadell.

 SEGON: Reprovar l’alcalde Manuel Bustos per l’incompliment dels acords de la moció aprovada per majoria en el ple municipal del 4 de desembre.

 TERCER: Reprovar l’alcalde accidental, Juan Carlos Sánchez, per les seves manifestacions explícites d’incompliment dels acords democràtics del ple municipal.

 QUART: Instar els regidors imputats en el cas Mercuri, Manuel Bustos, Joan Manau, Ricard Estrada i Paco Bustos, a presentar la seva dimissió de manera voluntària en pro de la seva dignitat i del bon nom de la institució municipal.

 CINQUÈ: Instar el govern municipal del PSC a complir amb coherència els compromisos contra la corrupció que apareixen en el seu programa electoral pel que fa al cessament immediat dels càrrecs electes quan aquests siguin imputats per un jutge.

 SISÈ: Traslladar aquests acords als regidors afectats, al Grup municipal del PSC, als màxims responsables nacionals del PSC, al Grup parlamentari del PSC, a la Diputació de Barcelona i a la Federació de Municipis.