Roda de premsa de tots els grups municipals de l’oposició

121219 Foto roda de premsa oposició

Acords consensuats pels cinc grups municipals de l’oposició de l’Ajuntament de Sabadell, un cop posat en evidència la manca de voluntat del govern municipal del PSC de cessar els càrrecs electes i de confiança imputats en el cas Mercuri, incomplint així la voluntat expressada majoritàriament pel consistori en el ple municipal del 4 de desembre de 2012.

121219 Foto roda de premsa oposicióEls grups municipals de CiU, PP, ES, ICV i EUiA volem traslladar en aquesta roda de premsa conjunta un missatge a les sabadellenques i als sabadellencs, al govern municipal del PSC i als responsables del PSC d’àmbit nacional.

Als ciutadans i ciutadanes de Sabadell volem traslladar-los-hi el nostre compromís envers la defensa dels interessos de la ciutat de Sabadell, manifestant la nostra ferma voluntat de treballar conjuntament en la lluita contra la presumpta corrupció que el cas Mercuri ha posat de manifest i que afecta com a imputats a l’Alcalde, a d’altres membres del govern i a càrrecs de confiança política.

Al govern del PSC de Sabadell li volem traslladar el següent missatge: per a la totalitat dels grups de l’oposició el temps d’espera del compliment de la moció, aprovada el passat 4 de desembre, ha finalitzat. En aquests moments els termes de la moció han quedat desfasats pel temps i per l’actitud de menyspreu en negar-se a executar un acord del Ple Municipal, en el que s’instava a l’alcalde a separar de les seves responsabilitats de gestió a les persones imputades.

La ciutat i l’Ajuntament no poden continuar en aquesta situació d’ingovernabilitat i manca de credibilitat institucional. Demanem sense més excuses la dimissió de l’Alcalde i de tots els imputats, com a única manera de retornar a la governabilitat de Sabadell.

Estem doncs en aquesta roda de premsa instant a l’Alcalde i als regidors imputats, a que donin el pas que la ciutat espera d’ells, que facilitin la governabilitat i que, com a mínim, compleixin amb el seu propi programa electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya, on llegim literalment sobre les persones acusades de corrupció econòmica, que es procedirà a “la separació transitòria del càrrec i del partit en el moment d’una imputació formal per part d’un jutge d’instrucció”.

Sabadell ha de recuperar el respecte, la dignitat i la bona imatge, és imprescindible que l’Alcalde i els regidors imputats dimiteixin d’immediat.

Els grups de l’oposició de Sabadell informen que, tot i la negativa del govern del PSC d’assumir la seva responsabilitat, incomplint la moció aprovada en el darrer Ple i traslladant permanentment als sabadellencs i a les sabadellenques un fals missatge de normalitat, quan la realitat és que l’Ajuntament es troba paralitzat, els treballadors municipals desconcertats i la ciutat avergonyida.

Davant d’aquesta situació, els grups de l’oposició ens veiem obligats a no donar suport en el Ple Municipal del divendres ni al Pressupost, ni a les ordenances fiscals i a mantenir aquesta actitud fins que es normalitzi la situació, amb les dimissions de l’Alcalde i dels regidors i càrrecs de confiança imputats.

Per concloure, els grups municipals d’EUiA, ICV, ES, PP i CIU, manifestem el nostre rebuig a l’ús que l’Alcalde està fent dels mitjans de comunicació públics de la ciutat, sobre tot de la ràdio pública, i de les bases de dades de les entitats, dels correus electrònics dels treballadors i de tots els recursos Institucionals. Reiterem que els imputats ho estan per delictes contra l’administració pública, fet gravíssim que encara s’agreuja més si tenim en compte que, en aquesta qualitat d’imputats, i en concret l’Alcalde Manuel Bustos, està fent un ús indegut dels recursos municipals, fins i tot en moments en que no exerceix d’Alcalde amb totes les seves funcions.

Per tot això resulta imprescindible per recuperar la normalitat i governabilitat de Sabadell, que Manuel Bustos i la resta d’imputats dimiteixin.