L’Entesa per Sabadell demana a través d’una moció al ple municipal que es nomeni un alcalde o alcaldessa accidental

120113GM

Considera que Manuel Bustos s’ha d’apartar de les seves responsabilitats institucionals perquè la ciutat no pot tenir un alcalde imputat i pugui recuperar la confiança amb el seu Ajuntament

L’Entesa per Sabadell ha decidit traslladar al ple municipal del proper dimarts la petició que ja va fer pública ahir perquè es nomeni un alcalde o alcaldessa accidental fins que es clarifiqui l’operació Mercuri.

120113GMAquesta operació, que dirigeix la Fiscalia Anticorrupció del Jutjat número 1 de Sabadell, ha provocat fins ara la imputació de tres regidors del PSC, tres càrrecs de confiança i dos funcionaris de l’Ajuntament de Sabadell, a banda de la l’alcalde Manuel Bustos.

Aquestes imputacions estan relacionades amb la investigació d’una trama urbanística de gran abast, que també ha implicat la detenció de dotze persones i escorcolls en diferents empreses i en els consorcis del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Davant de la situació de descrèdit que s’ha generat entre la ciutadania i de la gravetat dels fets investigats, l’Entesa per Sabadell considera que tant l’alcalde com els càrrecs imputats han d’apartar-se de les seves funcions i algun altre membre del govern, que no estigui imputat, ha d’assumir la màxima responsabilitat de la ciutat.

La moció, registrada aquest migdia, proposa un únic acord:

El nomenament d’un alcalde o alcaldessa accidental fins que finalitzin les diligències prèvies sobre l’operació Mercuri.