L’Entesa per Sabadell emplaça l’alcalde a explicar com es finançaran les escoles bressol municipals

120608 GM 3

Davant de l’anunci de noves retallades de la Generalitat

L’Entesa per Sabadell emplaça l’alcalde Manuel Bustos a explicar de quina manera es finançaran les escoles bressol municipals, després que la Consellera d’Educació, Sra. Irene Rigau, hagi anunciat la nova rebaixa de les aportacions de la Generalitat al sistema d’escoles bressol públiques, que ha fixat en 875 € per plaça.

120608 GM 3Fa només unes setmanes que el ple municipal va aprovar –amb el vot contrari de l’Entesa per Sabadell- les noves tarifes per al curs 2012-2013 que es fixen entre els 90 i 200 € mensuals, als quals cal sumar aproximadament 180 € més si es fa ús del servei de menjador. Aquestes tarifes impliquen un increment significatiu dels preus dels cursos anteriors, que ve a coincidir també amb l’eliminació de les beques per a escola bressol i d’una situació especialment crítica per a moltes famílies a la nostra ciutat.

L’Entesa per Sabadell es va oposar al fet que l’equip de govern municipal carregui íntegrament la manca d’aportació de la Generalitat a les famílies i ja va alertar de la possibilitat de què la conselleria reduís encara més la seva col·laboració. En aquest sentit, continuar traspassant la responsabilitat a les famílies implicaria un nou increment de preus, igualment excloent, i el risc de buidar les aules per sobrepassar els preus de les escoles bressol privades.

L’Entesa per Sabadell considera que el govern municipal ha de prendre una decisió per tal de discernir si vol fer una aposta de futur per les escoles bressol públiques, i en aquest cas probablement caldria augmentar l’aportació municipal, o bé està disposat a tancar-les i posar fi a l’agonia provocada per la Generalitat.

En aquest sentit, l’Entesa per Sabadell defensa que les escoles bressol són un servei prioritari, encara més en època de crisi, i lamentaria la pèrdua d’uns equipaments en què s’han invertit molts diners públics, que tenen molta importància en l’etapa educativa de 0-3 anys, són un espai de socialització que afavoreix la cohesió social i una eina fonamental de les estratègies de conciliació entre la vida laboral i familiar.