L’Entesa per Sabadell reclama rigor i criteris d’equitat a l’hora de revisar els preus dels habitatges de VIMUSA

120302-GM-1

L’Entesa per Sabadell considera que Sabadell lloguer social ha d’actuar i prendre decisions sobre les possibles millores per als llogaters de manera rigorosa i sense generar greuges comparatius entre usuaris de les diferents promocions de la ciutat. És a dir, la decisió d’ajustar els preus dels lloguers s’ha de prendre després d’un plantejament rigorós de la situació actual a nivell local i considerant la totalitat de les promocions, per tal d’establir unes quotes justes i amb criteris d’equitat.

120302-GM-1La problemàtica de l’habitatge, que és una de les principals preocupacions de la ciutadania, hauria de ser una de les prioritats de les administracions i s’ha de gestionar garantint el màxim de transparència a l’hora de prendre aquelles decisions que puguin millorar les condicions actuals dels usuaris.

L’Entesa per Sabadell és partidària de revisar els actuals preus dels habitatges de lloguer de titularitat municipal, però de forma consensuada i en els àmbits de participació establerts com són els Consells d’administració de les empreses públiques i amb el coneixement de tots els representants, fugint de protagonismes partidistes a l’hora d’intentar resoldre possibles incidències relacionades amb l’habitatge públic, que afecta molts veïns i veïnes de la nostra ciutat.

Els organismes de control i gestió hi són per tal de recollir propostes i abordar els temes de forma col·legiada, buscant els màxim punts d’acord i establint solucions a la problemàtica de la manca de recursos econòmics per fer front a despeses originades pel manteniment de l’habitatge habitual de caràcter social. D’altra banda, també cal que es respectin els espais de participació sectorials, per tal de recollir les possibles propostes del teixit associatiu, i en aquest sentit, l’Entesa per Sabadell fa mesos que ve reclamant la convocatòria del Consell Assessor de l’Habitatge que fa prop de 2 anys que no es reuneix.