L’Entesa per Sabadell no acceptarà requalificacions de sòl per finançar les obres dels FCG

120302-GM-4

Considera inacceptable voler edificar en els terrenys de Sabadell-Estació i reclama transparència a l’alcalde

L’alcalde Manuel Bustos va anunciar fa uns dies en roda de premsa que està quasi a punt de signar un conveni, entre l’Ajuntament de Sabadell i la Conselleria de Política Territorial i Sostenibilitat de la Generalitat, amb la finalitat de col·laborar en el finançament de les obres del perllongament dels FGC.

120302-GM-4Aquest conveni, el contingut del qual no ha estat facilitat encara als grups municipals, compromet, segons l’alcalde, a que la ciutat de Sabadell aporti 12 milions d’euros per finançar part del cost del soterrament del tren entre Sabadell-Estació i Can Feu.

A més d’aquesta aportació econòmica, l’alcalde també va anunciar públicament que l’esmentat conveni planteja drets d’edificació a favor de la Generalitat de Catalunya en els actuals terrenys de Sabadell-Estació. O sigui, planteja requalificar l’espai d’aparcament per poder-hi construir habitatges amb la finalitat de treure’n un rèdit econòmic.

L’Entesa per Sabadell veu en aquestes declaracions de l’alcalde una frivolitat, ja que el què anuncia no ha estat prèviament ni plantejat ni debatut en cap òrgan municipal. Per tant es tracta d’unes propostes que són exclusivament de la seva responsabilitat.

L’Entesa per Sabadell considera que el sobrecost de les obres no ha de recaure sobre l’economia de la ciutat, i menys en uns moments en que les finances de l’Ajuntament es troben en una situació de total precarietat, sinó que cal cercar altres vies de finançament.

Així mateix no acceptarà que una de les vies de finançament sigui la requalificació d’espais públics en espais edificables, com el de Sabadell-Estació. L’Entesa defensa que l’espai del que havia estat l’aparcament de l’estació es converteixi en una plaça pública que enllaci amb el futur passeig resultant del soterrament de les vies del tren fins Can Feu.

Finalment, l’Entesa per Sabadell reclama la màxima transparència a l’alcalde sobre quines són les veritables intencions que té en relació el finançament dels FGC i que faciliti la proposta del conveni anunciat als representants municipals.