L’Entesa per Sabadell reclama que Ràdio Sabadell emeti habitualment en català

120302-GM-4

L’Entesa presenta sis al·legacions al Contracte programa de Ràdio Sabadell

L’Entesa per Sabadell considera que Ràdio Sabadell, la ràdio pública de la ciutat, ha de ser un instrument de promoció i difusió de la llengua catalana, per tal de fomentar el seu coneixement i el seu ús. Per aquest motiu, entre les sis al·legacions presentades per l’Entesa, destaca que el compromís ferm de defensa de la llengua es concreti establint que la llengua d’ús habitual a la programació de Ràdio Sabadell serà el català.

120302-GM-4En aquest sentit, l’Entesa per Sabadell recorda que el Reglament de l’ús de la llengua catalana a l’Ajuntament de Sabadell, aprovat l’any 2000, estableix a l’article 15.4 que en els mitjans de radiodifusió i de televisió gestionats per l’Ajuntament, la llengua normalment emprada ha d’ésser la catalana.

El passat mes de març, el ple municipal va aprovar inicialment el Contracte programa amb la Societat Gestora Comunicacions Audiovisuals de Sabadell, mitjançant el qual li fa l’encàrrec de gestió de l’emissora municipal Ràdio Sabadell, i es va obrir un termini d’al·legacions que va acabar el passat divendres. Un cop estudiades les al·legacions caldrà que el Contracte programa es sotmeti novament a votació en el ple municipal.

L’Entesa per Sabadell ja va presentar diverses consideracions prèviament a l’aprovació inicial, algunes de les quals van ser acceptades per l’equip de govern, que, en canvi, va rebutjar la petició d’emetre primordialment en català. En el transcurs del ple del 6 de març, el tinent d’alcalde de Presidència i Serveis Personals, Sr. Juan Carlos Sánchez, va defensar la programació bilingüe com a element de cohesió social. Una afirmació sense cap mena de base i que va en contra de les polítiques de normalització lingüística i del propi reglament municipal.