L’Entesa per Sabadell preocupada pels efectes que tindrà l’adjudicació d’Unnim al BBVA

120302-GM-3

Inquietud pels probables acomiadaments i per l’Obra Social

Després de l’anunci de l’adjudicació d’Unnim, resultat de la fusió de Caixa Sabadell, Caixa de Terrassa i Caixa de Manlleu, al BBVA, l’Entesa per Sabadell vol manifestar la seva preocupació pel futur de les antigues oficines de Caixa Sabadell i per l’Obra Social.

120302-GM-3El fet que el nou propietari d’Unnim sigui el BBVA, que compta amb una xarxa d’oficines considerable a la ciutat, fa témer que moltes de les oficines d’Unnim estan abocades al tancament i una part dels treballadors i treballadores a l’acomiadament.

D’altra banda, l’Entesa per Sabadell està preocupada pel futur de l’Obra Social, perquè no es coneixen encara les intencions del BBVA respecte del patrimoni, com ara el Bosc i la Masia de Can Deu o els edificis modernistes que han estat seu principal de Caixa Sabadell i la seva obra social, i dels programes culturals, socials i ambientals que ve desenvolupant l’Obra Social.

L’Entesa per Sabadell lamenta la desaparició definitiva de Caixa Sabadell, una entitat de caire local, creada l’any 1859, que es caracteritzava per un fort arrelament a la ciutat i una gran sensibilitat social. També rebutgen que es regali Unnim per 1 € al BBVA, que així esdevé l’entitat bancària més gran de l’estat, mentre l’Estat hi ha destinat més de 900 milions d’euros públics, deixant palès un cop més que la crisi financera la paguem els ciutadans i ciutadanes a través dels nostres impostos i a costa de l’estat del benestar.