L’Entesa per Sabadell proposa un procés participatiu per definir l’ús provisional del solar de l’antic Vapor Cusidó

120113 GM Virginia i Juli

Planteja una utilització racional de l’espai que afavoreixi les necessitats del barri i a molt baix cost

L’Entesa per Sabadell plantejarà al Ple Municipal una proposta que suposa un pas endavant a l’hora de definir la utilització d’espais públics no urbanitzats, implicant de manera directa els futurs usuaris.

120113 GM Virginia i JuliAquest és el cas del solar que ocupava el Vapor Cusidó, al barri de la Creu Alta, enderrocat recentment després del seu esfondrament parcial, el qual està qualificat de “places i jardins urbans” al Pla General d’Ordenació Municipal de Sabadell, però que tenint en compte l’actual manca de disponibilitat pressupostària per executar inversions fa preveure que no s’urbanitzarà a curt termini.

A més del veïnat, a la Creu Alta hi ha diverses entitats i centres educatius que podrien fer ús d’aquest espai i que poden participar en el procés de definició per concretar quins usos podria tenir mentre no s’urbanitza de manera definitiva. Es tracta d’evitar que el solar, que ha costat molts diners a la ciutat per obtenir-lo, no tingui cap utilitat i es converteixi en un focus de brutícia i abandonament, pugui ser un espai d’ús compartit pel barri i la ciutat.

L’Entesa ja ha presentat a l’Associació de Veïns un esbós del que podria ser una utilització racional d’aquest nou espai públic, considerant les necessitats que té el barri a diferents nivells: espais relacionals a l’aire lliure per a gent gran, zona de joc d’ús infantil, pistes esportives per al jovent, possibilitat d’ubicar-hi uns horts urbans, zona d’aparcament públic i gratuït.

Tot plegat amb una inversió mínima, ja que es pot reutilizar material urbà disponible o en desús i comptar amb la col·laboració d’empreses, entitats i particulars, tant a nivell de materials com de participació directa de personal voluntari a l’hora de fer les tasques d’adequació del solar.
L’Entesa per Sabadell confia que la moció sigui aprovada al ple municipal i ben aviat es posi fil a l’agulla per convertir aquest espai tancat en una zona de lleure per al barri.