L’Entesa per Sabadell denuncia que l’alcalde Manuel Bustos no té cap intenció de plantejar la paralització de les obres del Gasoducte

111216PassejadaGasoducte1

La suspensió del tram francès del Gasoducte el fa del tot innecessari

Fa uns dies es va conèixer la decisió del govern francès d’ajornar sine die la construcció del seu tram del MidCat, concretament els 150 km compresos entre el municipi francès de Barbairan i Figueres, al considerar que aquest gasoducte no és necessari al tenir més desenvolupada la connexió a través del gasoducte Biriatou i Larrau, al País Basc per transportar gas cap el centre d’Europa.

111216PassejadaGasoducte1Tenint en compte que aquest tram havia de connectar amb el gasoducte Martorell-Figueres, que està travessant el Vallès ocasionant una ferida irreversible en espais de gran valor natural, l’Entesa per Sabadell va trametre una petició a l’alcalde Manuel Bustos per tal que instés al govern espanyol a paralitzar de manera immediata la construcció d’aquesta infraestructura que ara no té cap mena de justificació.

Malauradament, en comptes d’estar a l’alçada de les circumstàncies, l’alcalde novament ha renunciat a evitar que continuï el greu impacte que el gasoducte està ocasionant a espais com ara el Bosc de Can Deu, el riu Ripoll o el Torrent de Colobrers de manera innecessària. En la resposta signada pel tinent d’alcalde de Presidència i Serveis a les Persones, Sr. Juan Carlos Sánchez, es limiten a afirmar que l’Ajuntament no ha rebut cap notificació del Ministerio de Industria, Energía y Turismo, ni de la Generalitat ni de l’empresa ENAGAS.

Amb aquesta irresponsable actitud, el govern municipal mostra una vegada més el menyspreu pels espais naturals de la plana del Vallès i la seva renúncia a evitar que continuïn sent destruïts per una infraestructura que no té cap mena de continuïtat i que per tant resulta una inversió inútil, alhora que provoca una destrucció del tot gratuïta.

L’Entesa per Sabadell continuarà exigint que s’aturin unes obres que mai no haurien d’haver començat si l’Estat Francès no havia aprovat el projecte per al seu territori que garantís la seva continuïtat cap al centre d’Europa.