L’Entesa per Sabadell exigeix un compromís en ferm per la finalització de les obres del perllongament dels FCG

120113 GM Virginia i Juli

L’Entesa per Sabadell considera que aturar les obres del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat és una greu irresponsabilitat i lamenta que durant els darrers mesos s’hagi ocultat la situació a la ciutat, malgrat les continues demandes de transparència. Una decisió que tanca una etapa de d’opacitat i de confusió, que tant la Generalitat com el Govern municipal han generat des del passat mes de juliol quan es van aturar totes les obres, excepte la finalització del primer túnel, a causa de la incertesa del seu finançament. Un fet del qual l’Entesa per Sabadell ja va alertar i que de manera irresponsable Govern municipal i Generalitat van negar.

120113 GM Virginia i JuliPer a l’Entesa, l’anunci fet pel conseller Lluís Recoder de que es tracta d’una “aturada temporal per trobar noves formes de finançament” i que es mantindrà la data de finalització de les obres pel 2015, no té cap mena de credibilitat, unes declaracions que tenen per objectiu temperar la gravetat de la decisió i calmar l’opinió pública, però que posen de manifest el nul interès de la Generalitat i de CIU pels serveis públics.

Aturar les obres sense una data concreta del seu reinici és una veritable irresponsabilitat i té conseqüències molt negatives per a la ciutat, però especialment sobre l’activitat comercial, la mobilitat i els veïns i veïnes de les zones afectades, que des de fa mesos estan patint les conseqüències de les obres i l’alteració de la qualitat de vida.

L’Entesa per Sabadell no accepta que s’hagin perdut sis mesos per trobar solucions al finançament i que ara s’anuncii l’aturada de les obres i exigeix un compromís en ferm de la Generalitat per l’immediat reinici i finalització del projecte. A l’hora que exigeix a l’alcalde de Sabadell l’interès i la fermesa necessària perquè es reenprenguin les obres.

Al mateix temps, l’Entesa reclama transparència a la Generalitat i que doni compte dels costos reals que la paralització de les obres tindrà per a les arques públiques, tant per l’elevat lloguer de la tuneladora, com per les mesures provisionals i pel personal de seguretat.

Finalment, l’Entesa per Sabadell recorda la importància que aquest projecte té per millorar la mobilitat de la ciutat, però sobretot perquè en un futur proper ha de facilitar la millora de les comunicacions amb el Vallès i afavorir l’activitat econòmica de Sabadell.