L’Entesa per Sabadell proposa adequar provisionalment la Plaça del Vapor Cusidó

120125 RP Vapor Cusidó

Volen que s’impulsi un procés participatiu per definir el seu disseny provisional

Després d’enderrocar les instal·lacions del Vapor Cusidó n’ha resultat un espai buit i tancat, de més de 4.000 metres quadrats, al mig del barri de la Creu Alta.

120125 RP Vapor CusidóAquest espai està qualificat pel Pla General d’Ordenació de Places i Jardins urbans (d.1) i, avui per avui, no hi ha previsió pressupostària per urbanitzar-la. D’altra banda, l’actual conjuntura econòmica fa preveure que difícilment s’urbanitzi en un futur proper.

Des de l’Entesa per Sabadell, però, considerem que mentre no s’urbanitzi definitivament no es pot renunciar a què aquest gran espai sigui utilitzat per tots els veïns i veïnes, a banda d’evitar que es converteixi en un focus de brutícia.

Per aquest motiu defensem que s’adeqüi provisionalment, amb la mínima despesa, i a partir d’una proposta que defineixi els diferents usos a què es poden destinar de manera provisional els 4.000 m2 d’aquest espai. Aquest espai té moltes possibilitats, com ara lleure per infants, per als joves i per a la gent gran, zones d’estada, una zona d’horts urbans, que podrien utilitzar les escoles del barri, espai d’estacionament de vehicles, etc.

Defensem una proposta econòmica i viable, a partir d’un disseny imaginatiu i d’una execució amb materials reutilitzats o amb un cost reduït. Una proposta que sigui fruit de la implicació dels veïns i veïnes, tant en la seva definició com en l’execució.

Des de l’Entesa considerem que la manca de pressupost ha de ser una oportunitat per fer córrer la imaginació i implicar el veïnat. Compartim plenament les experiències que altres ciutats han impulsat per a transformar espais marginals en espais urbans d’un gran servei i que han estat reconeguts internacionalment. Al web de l’Entesa es pot consultar un breu recull de webs i notícies amb exemples de projectes i estratègies que s’estan desenvolupant a solars sense ús a altres ciutats de Catalunya i de l’Estat.

En base a tots aquests motius i perquè considerem que qualsevol solució ha de respondre a les necessitats del barri i s’ha de definir en base una proposta democràtica, l’Entesa per Sabadell defensarà en el proper Ple municipal una proposició a favor de donar uns usos provisionals a la Plaça del Vapor Cusidó mitjançant un procés participatiu entre els veïns i veïnes i les entitats de la Creu Alta.