Sobre l’afectació del Gasoducte Martorell-Figueres

Prec de Virginia Domínguez en el ple municipal del 13 de desembre de 2011

Fa gairebé un any, al gener de 2011, vam presentar una moció que proposava que aquest ple declarés el compromís de garantir la preservació del rodal, i especialment del Bosc de Can Deu, i l’oposició al traçat del gasoducte Martorell-Figueres, especialment al tram que travessa el Bosc de Can Deu i el Riu Ripoll.

Aquesta moció va ser rebutjada amb els vots contraris del PSC i CiU i l’abstenció del PP.

Ara que el gasoducte es comença a fer realitat suposem que han pres consciència del terrible impacte que té sobre el rodal. Considerant la gravetat de l’afectació tant a Can Deu com al Torrent de Colobrers, però també a la resta d’espais naturals, el nostre prec és que convoqui de manera urgent el Protocol del Rodal per donar totes les explicacions sobre el seguiment de les obres i les mesures que s’emprendran d’ara endavant.