L’Entesa per Sabadell mostra la seva satisfacció per aconseguir que finalment s’hagin reunit les comissions de seguiment de les obres de perllongament dels FGC

Confien que es mantingui el compromís d’informar la ciutat regularment

Després de la incertesa viscuda aquest estiu pel que fa les obres perllongament dels FGC, l’Entesa per Sabadell fa pública la seva satisfacció per haver aconseguit, després de reiterades peticions, que es tornessin a convocar les comissions de seguiment de ciutat i de centre. La Comissió de seguiment del centre no s’havia reunit des del 15 de juny de 2009 i la de ciutat des del 23 de desembre de 2009, malgrat la gran quantitat de novetats i incidències que ha patit l’obra en els darrers dos anys.

En el transcurs d’aquestes reunions, a les que van assistir representants d’Entesa per Sabadell, el Director General de Transports i Mobilitat, Sr. Ricard Font, va confirmar que les obres s’havien aturat a l’estiu. La tuneladora va ser objecte de treballs de manteniment, que es van perllongar més del previst i no va tornar a funcionar fins el 24 de setembre. Pel que fa a les estacions, hi ha previsió de reiniciar les obres en els propers mesos, però sense data concreta.

El nou calendari d’obres situa, com a molt aviat, la posada en funcionament del servei en l’any 2015, tres anys després de la data prevista inicialment. L’Entesa per Sabadell ha acollit amb precaució aquest anunci, perquè la nova previsió contempla l’obtenció d’un finançament que ara mateix no està garantit.

L’Entesa per Sabadell confia que les comissions de seguiment es convoquin regularment per tal que compleixin la seva funció de transparència informativa i, alhora, serveixin per recollir i donar resposta a les preocupacions de les entitats de la ciutat, comerciants i ciutadania.
Finalment, reiterem el desig que aquestes obres no siguin objecte de cap tipus de reconsideració per part de la Generalitat per l’important paper que han de jugar en el futur de les comunicacions a la ciutat i a la comarca.