Sobre l’estació sensora de contaminació de la ctra. de Prats

Pregunta de Virginia Domínguez en el ple municipal del 4 d'octubre de 2011

Avui els mitjans de comunicació han alertat sobre els elevats índex de contaminació a l’àrea metropolitana. Una qüestió que afecta a la salut de les persones i per aquest motiu la Generalitat es planteja tornar a baixar la velocitat màxima a 80 km/h.

Avui també ha sortit als mitjans de comunicació locals la gran idea del govern municipal de desconnectar l’estació de Sabadell que mesura, precisament, aquests índex de contaminació perquè, segons el sr. Ricard Estrada, no compleix la normativa europea.

O sigui, si no ho hem entès malament, el govern municipal s’atreveix a anular unilateralment un conveni amb una institució superior, la Generalitat, aprovat fa 20 anys i que serveix per ponderar els índex de contaminació de l’àrea metropolitana.

Han pres unilateralment una decisió que a la pràctica afecta a tota la xarxa de mesurament de la Generalitat.

Considerem que a més d’inaudita és una decisió molt greu.

Vostès amb aquesta manera d’actuar han generat un preocupant precedent i per tant la pregunta és: a partir d’ara tots aquells temes que no comparteixin amb la Generalitat optaran per rescindir-los unilateralment ? aquesta és la nova lleialtat institucional que pensen practicar a partir d’ara?