L’Entesa per Sabadell pregunta a l’alcalde si es conservarà la xemeneia del Vapor Cusidó

110910 Vapor Cusidó

Davant de l’imminent enderroc del Vapor Cusidó, per via d’urgència, després de l’esfondrament que va patir fa tres setmanes, l’Entesa per Sabadell ha adreçat un escrit a l’alcalde per conèixer les intencions de l’equip de govern respecte de la xemeneia de l’antic vapor.

110910 Vapor CusidóDes de fa molts anys, els promotors privats que han edificat en solars procedents de transformacions d’us d’antics vapors, han hagut de protegir un gran nombre de xemeneies, que formen part del paisatge postindustrial de la ciutat. És per això, que, tractant-se d’una propietat municipal, s’hauria de poder conservar i rehabilitar aquest element singular.

La xemeneia del Vapor Cusidó no forma part del catàleg d’elements protegits patrimonialment, però aquest fet no hauria d’excloure la seva rehabilitació, per tal que romangués com a testimoni de l’activitat industrial d’un vapor en aquest indret.

La proposta de conservació d’aquesta xemeneia forma part de la voluntat de l’Entesa per Sabadell de vetllar pel patrimoni de la ciutat i fomentar la memòria històrica.